2010. április 14., szerda

VKF XXXIII - Összefoglaló-kenyér

Most pedig következzenek a kenyerek és péksütemények. Tudjátok, hogy szívemnek ezek milyen kedvesek és ahogy vártam is, szép számmal érkeztek ilyen nevezések is a Gabona, Gabona féle kiírásra.

Clinterapi egy zablisztes-magvas kenyérrel nevezett. Mint írja, már egy ideje nem vesznek bolti kenyeret, többek között az én hatásomra kezdett otthon pékeskedni. Megtisztelő és öröm ez számomra.  A zablisztet, zabpelyhet jótékony hatása miatt gyakran használja. Csodás kenyér lett!

Édes és Keserű több pályamunkát is küldött. Egy gyönyörű gesztenyelisztes kenyeret is, ami rozslisztet, fenyőmagot és rozmaringot is rejt. Csodás illata lehet.
 Flat-cat egy csodás hajdinás kenyeret sütött. Nem pelyhet vagy lisztet használt, hanem egész szemeket sütött a kenyérbe. Különleges lehet.
 Főzés tudománya élőflórás barna zsemle házi sütésére buzdít bennünket a tőle megszokott "észosztással" (hogy őt idézzem) és alapossággal.
Gatok-Getek Kála egy vadrizses zsemlét hozott nekünk. Ahogy írja, a vadrizs egyszer csak bekültözött a konyhájába és ott is maradt. Kevencük ez a zsemle, ami a vadrizsen kívül kukoricadarát, zabpelyhet, tk. búzát és magvakat is tartalmaz. Kála nevezése azért is örömteli, mert nem gasztroblogot, hanem kézműves blogot vezet.

Garffyka Zila formában sütött hagymás-magvas kenyeret. A forma által kialakított mélyedéseket diós-tökmagos pestoval és gombakrémmel töltötte meg. A kész mű egy költemény!

Gigi a konyhában majdnem lemaradt a VKF-ről, de az utolsó pillnatban sikerült egy világos rozslisztes kenyérrel neveznie. Szerencsére, mert a kenyér gyönyörű!


Ginger's egy búzalisztből készült töltött kaláccsal nevezett. Három féle tölteléket rejt a kalács, kakaósat, diósat és almásat. Ember legyen a talpán, aki ellen tudna állni neki.
 
 
 
 
 
Jókaja egy különleges technikával készül kenyérrel pályázott. Ahogy írja, ez antikenyér, nem a fehér, foszlós, pihe-puha, sokkal inkább sötét, tömör, rágós, mégis nagyszerű.
Lucilla a VKF témáját igazán közelállónak érezte, egy csodás dijoni magos- mustáros kenyérel nevezett. Graham liszt és zabpehely teszi a mustár és mustármag mellett igazán különlegessé.
Lúdanyó egy nagyon különleges kenyérféleséggel, doza-val készült. Ez inkább palacsintaszerű és nem a hagyományos kenyérgabonákból, hanem lencséből, babból vagy rizsből készül.



Ms. Poppy sokmagvas-medvehagymás , korpás stanglikat készített. Azt írja, remek reggeli lehet valamiylen krémsajtba mártogatva, de szereintem egy baráti összejöveteleken is megállná a helyét, mint bor-vagy sörkorcsolya.

Sedith egy napraforgó kalácsot sütött. Tésztájába búzacsírát, búzakorpát is kevert. gyönyörű lett!
Vali is egy csodás kenyérrel nevezett. Mint írja, bármi másról lemondana a napi teendői közül, de a kenyérsütésről soha sem. Csatlakozom. A mindennapi kenyerüket most amarant magokkal dúsította, hogy a kiírásnak megfeleljen és VKF felírattal díszítette. fantasztikus lett!




Vegánságok is zsemléket hozott, méghozzá kalonji magvas zsemléket. Fogalmam sem volt, milyen mag lehet ez, míg a más elnevezései között fel nem bukkant a nigella mag. De nem csak ez a mag, hanem a hajdinaliszt is különlegessé teszi ezeket a péksütiket.



Viki némi noszogatás után jelentkezett a VKF-re, ez az első, amin indul. Egy gyönyörű tönkölybúzás-amarant lisztes kenyeret sütött, amihez a búzát saját maga őrőlte. Tökéletes, gyönyörű kenyér lett.

8 megjegyzés:

erika írta...

Szívből gratulálok a verseny összes Résztvevőjének! Csodás alkotások születtek!(néhány reci mentve).
Limara! emelem kalapom a gigantikus munkád előtt, és köszönöm a "tudósítást"!!

Ági, aki főz írta...

Ez ám az inspiráció!

Ginger írta...

Én is köszönöm a munkát! :-)

Ms. Poppy írta...

Ebben a fordulóban is igazán szuper receptek születtek. Jó volt már eleve a témafelvetés is, de igazán motiválóan hatnak a képek és a beszámoló is. Köszönet a sok munkáért Limarának és az összes résztvevőnek!
Várom a folytatást is, aztán irány a konyha és a receptek kipróbálása!:P

Ami írta...

De gyorsan elkészültél a köv. összefoglalóval. Mennyei dolgokat sütöttek a bloggerek, jópár receptet ki fogok próbálni.

Beni Rupi írta...

Nagyon jó lett az összefoglaló, reméljük, hogy a következő fordulóban már mi is el tudunk indulni!

Vali írta...

CSodás "magos" dolgok készültek. Most aztán lehet próbálgatni a különböző recepteket.
Gyors voltál.

Névtelen írta...

A mindenit. Éhgyomorral kattintottam a blogodra, hiba volt.
Kalapot emelek mindenki előtt, nagyon kreatívak, ügyesek vagyok!
(én meg kipróbálok pár receptet)
Vera