2010. április 10., szombat

Tótkomlósi liszt megint

Egy kedves kenyeres barátnőm tegnap Tótkomlóson járt lisztért. Tőle tudom a jó hírt, mostantól lehet Budapesten is kapni ezt a remek lisztet,
Pesterzsébeten, a Vörösmarty téri piac élelmiszerboltjában.

13 megjegyzés:

Moha írta...

De jó hír, végre!!!! Köszi!

sedith írta...

Szia! Mifelénk is (Erdély) lehet kapni egy-egy üzletben. Érdekes, hogy Magyarországon nem lehet mindenhol kapni!

Névtelen írta...

Drága Limara !!

Sok minden jutott eszembe.....pl,hogy miért is a Stáhlnak van műsora ???? És miért is nem Neked ??? Ezt csak úgy provizórikusan tettem fel.....:):):)

Aztán a következő :követeljük,hogy országosan is terítsék a Tótkomlósi lisztet !!!! Gyűjtsük aláírást !!! Követeljük !!Követeljük !! :):):)
Köszönöm jól vagyok.....

Üdv:B.Erika

lúdanyó írta...

De jó, végre én is kipróbálhatom!

Julika írta...

Húúú de jó, ez nagyon közel van hozzám :))))

Unknown írta...

AZ 52-es villamos vonalán van ez a kispiac,és az ott találhato élelmiszerboltban kapható a liszt.A tulaj Tótkomlósról hozza a füstöltárut és így nem volt nehéz rábeszélni,hogy hozzon liszteket is.Örülök,hogy felkerült a hír,mert én a Kifőztük e-mail címére írtam meg,de nem kaptam visszajelzést,hogy olvasták.Nekem nincs blogom,én csak egy lelkes olvasó vagyok és nálad olvastam,hogy milyen jó a Tótkomlósi liszt,ez indította el a gondolatot,hogy megkérdezzem a tulajt.Hozott búzadarát is,ha valakit érdekel.:)

starfi írta...

limara, lehet csúszni mondjuk egy napot a vkf-pályaművel? 0:-)

Limara írta...

Starfokker! Persze, lent az utolsó figyelmeztetésnél írtam is!:)

Julika írta...

Sziasztok ! Ma voltam Pesterzsébeten a Vörösmarty téri piacon az élelmiszer boltban. Holnaptól lesz csak nekik Tótkomlósi BL-80 liszt. A finomliszt ára: 120,- Ft/kg, a búzadaráé: 220,- Ft/kg.

Anikó írta...

szia!

off topic kérdésem lenne.
Meg tudod mondani, hogy mikor van nyitva a Vörösmarty téri piac? nemrég költöztünk ide a környékre, és még nem vagyok itt jártas, a neten meg semmi infót nem találtam róla.

Köszi!
Anikó

Limara írta...

Anikó! sajnos nem tudom. Én Makón élek.

sakti66 írta...

Kedves Limara!

Rátaláltam a honlapodra, aminek nagyon örülök. Én már a fiam 3 éves kora óta sütöm a kenyeret ( nem kenyérsütőben persze). Ma már 18 éves. Ennek ellenére folyamatosan kutatok, képezem magam.

Lenne egy kérdésem. Ugye régen nem volt bolti , kész élesztő, amivel dolgozhassunk. Az öregtésztához is és a kovászhoz is felhasználod ezeket. Próbáltál e már enélkül kovászt készíteni? Ha igen, hogyan?

Én már nekifutottam többször, de erre a kérdésemre még nem kaptam soha kimerítő választ. Mondjuk Jamie egyik könyvében egész pontos leírás van, de amit abból készítettem kenyeret, agyon lehetett volna vele ütni egy embert :), olyan nehéz lett.

A szódabikarbónát lazításra használod?

Izgatottan várom válaszod :) Ildikó

Limara írta...

Kedves Ildikó! A Péksuliban írtam részletesen a kovászokról, sőt Jamie kovásza is tökéletes. Igen, csak kovásszal is sütöttem már kenyeret, A Kenyér címmel találod:
http://limarapeksege.blogspot.com/2011/01/kenyer.html

A szódabikarbóna is kelesztő anyag, nem tudom konkrétan mire gondolsz...