2010. április 15., csütörtök

VKF XXXIII.-Összefoglaló III.

És végül jöhet a kényeztetés. Ennyi egészséges főétel, kenyér után meg is érdemeljük. A desszertek is igazi kincsek. Annyi fantasztikus édesség született, amit remélni sem mertem. És ami a legjobb, azzal a tudattal nassolhatunk, hogy a legtöbbjük nem csak finom, hanem egészséges is.
Andi-cuki a szomszédasszonya remek zabpelyhes kekszén csavart egyet. Alagutat épített belőle és ricottás-túrós-vaníliás krémmel töltötte meg.




Anna, aki eszik eredti elképzelése ugyan annak az édességnek a bemutatása volt, amit Ági is elkészített. Mivel Ági beelőzte, egy hasonló ukrán karácsonyi édességet hozott nekünk.

Ági, aki főz egy szerb családi ünnepre készülő hagyományos édességgel ismertetett meg bennünket. Búzaszemek, dió és cukor, esetleg egy kis vanília és fahéj. Ezekből az egyszerű hozzávalókból Ági szerint igazi különlegesség születik.
Ráadásként kaptunk egy csodálatos novellát is, Mese a búzáról címmel..
Belly jó ideje házi készítésű műzlit reggelizik. Hol főtt, kása formában, hol csak a villám műzlit készíti. Mindenképpen dícséretes.

BioBrigi a hajdinapiskóta után hajdinás muffinnal kísérletezett. A tésztájába aszalt gyümölcsöket kevert.
Daisy saját készítésű rétestésztája igen csak irigylésre méltó. Ezeknek a réteseknek senki sem tudna nemet mondani.

A tönkölybúzával, magával a szemek felhasználásával is próbálkozot. Csíráztatta, de a hajtások nem igazán ízletesek, dísznek viszont gyönyörűek. A mézes-mákos tönkölybúza viszont főnyeremény Daisy szerint.

Ecet és olaj háromcsokis süteményt kínált vanília fagylalttal.  Én köszönettel elfogadom, ránézésre is imádom.

Édes és Keserű sós finomsággal nevezett. Polentás muffin, aszalt paradicsommal, pecorinoval,  ami kitünő uzsonna vagy akár sörkorcsolya is lehet.

Egyelek meg az első VKF-en indult. És rögtön csavart a kiíráson megszokott gabonából, egy nem megszokott ételt mutatott be. A csíramálé elkészítése nem kicsit macerás, de biztosan nagyon finom, ha erre is válalkozik.

Éhesek vagyunk konyhájából egy lenmagvas-almás muffin érkezett. Igen, éhesek vagyunk!

Flat-cat császármorzsája kölesből készült. Az első gondolatom, mikor megláttam az volt, hogy ide vele. Olyan mint a napsütés.

Gyémántkonyha húsvéti csokitojások helyett gabonakekszekkel kínálta a locsolkodókat, természetesen tojás alakúra formázva és pirosra színezve.

Ízlésszindróma sült bulgur pudinggal nevezett, amibe áfonyát is kevert. Egy kenyérpudingból vette az ötletet, de a kenyeret bulgurra cserélte.
Katakonyha kukoricamáléval visz minket a kisértésbe. Csodás már a látványa is, nem is értem miért halogatom jó ideje a készítését.
Kiskonyhámból Bianka egy amarantos-zabpelyhes műzliszelettel kényeztet bennünket. Méz, dió, aszalt gyümölcsök teszik vonzóvá ezt az egészséges nassolni valót.






Kiskukta a családjánál nem aratott sikert a tejben bulgurral. Na persze, hiszen torta költeményekhez vannak szokva, nem holmi bizonytalan bulgurhoz. Nekem egyébként tetszik, biztos vagyok benne, hogy finom volt.
Kísérleti konyhának a rizsre esett a választása. De nem ám csak úgy egyszerűen elkészítve, tálalva, az nem ő lenne. Thai citromfüves rizsfagylalt puffasztos rizses rizskeksszel az ő műve. Tej helyett rizstejjel. Na ugye! A rizs magasabb szintre lépett.

Különckonyha komplett gabona menüjéből természetesen a desszert sem maradhatott ki. Túrógombócot készített, aminek az alapja sűrűre főzött kukoricakása.
Mamma desszertnek egy dél-olasz vidékeken elterjedt főtt gabonát hozott. Ott többnyire gránátalmával és csokoládé darabokkal tálalják, Mamma gyömbéres eperpürével kínálja.
Maimoni kuszkuszos csokimousse tortájából próbáltam kérni egy szeletkét, de sajnos nem jutott. Nem csodálom!
M.Judit búzadara szufléja egyszerűen fantasztikus. Tudom, mert nem bírtam ki, mivel minden volt itthon hozzá, azonnal elkészítettem. Egy hibája volt csak, kevés volt. Csak dupla adaggal érdemes kezdeni!

Ms. Poppy két édességgel is készült. Az olasz polenta keksz gyönyörű sárga színét a kukoricalisztnek- és darának köszönhet

A másik, egy almás Brown Betty, ami tulajdonképpen nem más, mint egy puha, krémes almás pép, egy ropogós, zabpelyhes kéreg alá zárva.

Narancslekvár friss gasztrobloggerként az első VKF-re pályázott. Méghozzá egy bűnre csábító mézes-pisztáciás kölespehely fagylalttal, amihez lime szósz is jár. Mit lehet ehhez még hozzátenni...?
Pocak Panna az első VKF-re pályázott. Az amerikai granola őrületen felbuzdulva megalkotta az "über" műzli szeletet. Gabonás, magvas, egészséges és ami a legjobb, finom is! Gyanítom, sokan csatlakozunk az őrülethez!


Szepyke azt hitte, kötelező a kenyérsütés. Miután látta, hogy mégsem, mákos-meggyes bulgurt készített, ami 2:1-ben, hiszen hidegen és melegen is fogyasztható.




És végül én egy quinoa pudinggal próbálkoztam.

11 megjegyzés:

Ami írta...

Csak ámulok-bámulok, milyen fantasztikus kreálmányok. Azt hiszem Limara, gyakran fogom látogatni a VKF-es posztjaidat a receptekért :).

Livi írta...

Limara köszönjük az összefoglalókat! Nagyon ügyesen fogtál hozzá és igazán átlátható, figyelem felkeltő lett!
Néhány receptet én is mentek! :)
Nekem ez volt az első VKF-em :D

Kála írta...

Anyám, azt sem tudom, melyiknek álljak neki először :-D Nagyon jók a receptek minden kategóriában, köszönet a szuper témáért!

Macsek írta...

Fantasztikus receptek, elolvastam és híztam 2 kilót :D:D Sokat mentettem! Köszönöm neked és a résztvevőknek is a sok finomságot és az ellopható ötleteket :))
Köszönet, hogy jópár remek gasztroblogot is megismerhettem :))

Ki lesz a következő VKF házigazdája/gazdasszonya?

Limara írta...

Köszönöm! :)
Macsek! pontosan egy óra múlva kiderül:)))

Bianka írta...

Limara csodás, áttekinthető összefoglaló. Nekem így jön be :) Nagyon csodás művek és téma. Még egyszer gratulálok

Andi/cuki írta...

Nem semmi bloggerek vannak,szuper receptek!Gratula a munkádhoz!:-))

Kata írta...

Limara, köszönöm szépen a szuper témát és a nagyszerű össszefoglalót is!:)

Julika írta...

Limara ! Fantasztikus munka volt, köszönöm a sok újdonságot. Jó pár nekem is felkeltette az érdeklődésemet.

kenyi írta...

Köszönjük a szuper összefoglalót! Jó volt részesülni a "játékban" első VKF-sként.

anake írta...

Olvasóként követem a VKF-t amikor írtad hogy gabonában gondolkodol, rögtön beugrott, a csira málé és tessék azt senki sem csinált

Gratulálok minden indulónak és szervezőnek.