2009. október 3., szombat

Körte gorgonzolával és rozmaringgal


Nagyon szeretem sült húsok mellé ezt a köretet. Ennek alapján született tegnap a pite is. A recept Stahl Judittól származik, csak ő vajjal tölti meg a körtéket, én pedig gorgonzolával vagy valamilyen kékpenészes sajttal. Nekem így sokkal finomabb,  karakteresebb is.
A recept nagyon egyszerű. Körtéket félbevágom, majd a magházukat kiszedem. A helyére teszek egy-egy darabka gorgonzolát, megszórom apróra vágott friss rozmaringgal. Egy jénaiba ültetem őket, öntök alá kevés fehérbort és mehet is a sütőbe. Ha a körték nagyon kemények érdemes egy fóliával letakarni és úgy sütni. 200 fokos sütőben sülnek kb. 30 percig.

6 megjegyzés:

Raindrop írta...

Telitalálat! Sült hús, sajt és gyümölcs, isteni trió!
Jó hétvégét Limara! :)

Macus írta...

Marcsi!
Ez nagyon nekem való!!!
remélem, van ,ég a Pennyben g. sajt...

Macus írta...

Helyesbítek:
"van még"

Névtelen írta...

Kedves Limara!
Nap, mint nap az első dolgom megnézni az új bejegyzéseidet!
Lenyűgözőek a receptjeid, és amiker készítesz, hát arra már szavam sincs! Egyszerűen tökéletesek!
Bevallom, az én kenyérsütőm is megtalálta élete értelmét, dagaszt a szentem rendületlenül, már jónéhány hónapja a Te kenyereidet esszük! Mindenki agyon dicséri, én meg pironkodva gyűjtöm be a dicséreteket, amik Téged illetnek! Köszönöm!
Egy kérésem lenne! Élek-halok a tescós kukoricás buciért (tökmagos-sajtos), de utálok oda járni! Egyszer, ha van kedved megsütöd azt is, és közkincsé teszed?
Örök hálára köteleznél (már így is ezer köszönet)!
Cila

Limara írta...

Sziasztok!
Raindrop! Köszönöm szépen! :)
Macus!Tegnap még volt! :))
Cila! A dicséret téged illet, hiszen Te sütöd meg őket, én megnagyon örülök neki!:)) Nem ismerem ezt a bucit, de megnézem, hátha sikerül összehozni! :))

libi írta...

Nézd meg mert én is nagyon szeretem, bár a C...ban egy kicsit jobb. ;-)Persze azt hiszem, csak az álján lévő sok tökmag miatt szeretem. Szerencsére már a Kerek P....ben is van, abban valahogy jobban bízom. (Pedig nem lehet sok különbség a sütödéik között.)