2009. október 29., csütörtök

Olvasóim küldték III.

Egy nagy adósságomat törlesztem ma. Nagyon régen készülök már ezt a III. részt megírni, elnézést kérek mindenkitől. Folyamatosan kapom hála istennek a visszajelzéseket a receptekről, sokan küldenek képeket is, aminek nagyon örülök. Írtam már talán, hogy ezekre milyen büszke vagyok, ezért is szeretném megutatni mindenkinek. Természetesen a péktársaim beleegyezésével.

Elsőként az nlc-ről hoztam képeket, Monikapa gyönyörű sütéset szeretném megmutatni. Megsütötte ő is a népszerű express croissant-t, a foszlós kalácsot, az esti kovászos kenyeret és a pita kenyeret is. Azt hiszem, mindenki nevében mondhatom, hogy gyönyörűek lettek!



                                                    
                                                    
A tejfölös kiflit és a fehér kenyeret M.Andrea sütötte, csakúgy mint ezeket a gyönyörű zsemléket. Andrea elmondása szerint a zsemlék sütőzacskóban sültek és gyönyörű levegősek, könnyűek lettek, látszik is a képen is. Gratulálok!
   
                                                     
                                                      
Bogi az első kenyereiről, kiflijéről és egy erdei gyümölcsös pitéről küldött képet. Gyönyörűek lettek, méltán büszke lehet rájuk!




LadyAni is kenyeret sütött. Ugyan  nem volt minden hozzávalója otthon, nem esett kétségbe. Idézet a leveléből: "Mai napon kenyérsütésre adtam a fejem, ugyanis elfogyott.Mondanom sem kell, elég érdekesen indult. Nem volt itthon kenyérliszt, sem aszkorbin.Na de sebaj, azért nekifogtam.Alap5let a kovászos kenyered volt, csak pár dolgot variáltam rajta, mivel nem volt meg minden alapanyagom. (ja, a boltba meg lusta voltam lemenni)
Hozzávalók:kevés vízzel, 1 dkg élesztővel, kiskanál cukorral, liszttel, kovászt készítettem (persze hogy a gyors kovászt)Ezt még a reggel folyamán.Délre kész is volt ( köszönhető a nagy melegnek )2,5 dl víz1 dkg élesztő10 dkg tönköly liszt (teljes kiőrlésű)20 dkg dundi liszt (ha nincs aszkorbin, meg bl80-as liszt, ezt szoktam használni)20 dkg bl55-ös liszt20 dkg kovász2 tk só1 tk cukor.Szóval ebben van minden. Kenyérsütőben megdagasztottam, na nem túl sokáig, aztán egy kicsit kézzel is. Olyan jól visszapattanós tésztát kaptam, nem ragadósat.Mivel kelesztőtálam nincs, ezért egy kis lezárható vödörben kelesztek.Ment a hűtőbe, egy óra után átgyúrtam egy kicsit. Megint vissza a hidegre, majd újabb egy óra múlva átgyúrtam, megformáztam, és jénaiba tettem.Hagytam kelni, majd bevagdostam.Még egy kis pihi, aztán ment a sütőbe, természetesen spriccelés után."
Nos igen, ez a kreativitás kell a kenyérsütéshez!





O.Ildikó is több mindent sütött. Citrommázas dióscsigát, pita kenyeret, hot-dog kiflit, hamburgerzsemlét. Tejsavós kiflit és meggyes kalácsot. Mind-mind nagyon szép!



 


Brill a csokis hajtogatott kalácsot sütötte meg. Nagyon szép lett, gratulálok!



Györgyi Az első kenyeréről és kifliről küldött fotókat. Nagyon szépek lettek ezek is, gratulálok!
Piroska az első kenyeréről küldött képet minap, gyönyörű lett!

Köszönöm szépen, hogy megmutattátok és köszönöm szépen, hogy megmutathattam!

11 megjegyzés:

szepyke írta...

Hát, igen, akinek ilyen tanítómestere van...
Gratulálok mindenkinek!

Chef Viki írta...

Limara, egy kincs vagy :-) Gratulálok!

A receptjeidtől eddig valamennyi barátom, rokonom, vendégem elájult, bármit is sütöttem meg a repertoárodból!

Boboce írta...

Gratulálok a készítőknek, nagyon ügyesek!
Hátha egyszer én is büszkélkedhetek végre valamivel.. :-)))

trinity írta...

Limara,
azért ez nagyon jó érzés lehet..Komolyan, egy mozgalmat indítottál szinte el!!! Gratulálok neked is és a résztvevőknek is!!!

Brigitta írta...

Gratulálok Limara,ez Téged is dícsér!
Éppen ma ajánlottam a blogodat pár barátomnak,nagyon belelkesedtek,kiíáncsi vagyok mit alkotnak majd..))

Süti Bazár írta...

Én is gratulálok, és én is tanítvány maradok, továbbra is! :-))

Csibe írta...

Limara, gratulálok én is! Anyukámnak mutattam az alkotásaidat, teljesen odáig volt :)

Névtelen írta...

Limara, olyan gyönyörű, igényes az oldalad, és annyi finomság van benne, hogy csak ámulok! Tiszta szívemből gratulálok neked.

Marcsi-Kartika

Palócprovence írta...

Küldtem Neked valamit:
http://palocprovence.blogspot.com/2009/10/dij.html
:))

Pásztorné H Erika írta...

Gratulálok!
Jó nektek!
Nekem nem sikerült a kenyerem.

Limara írta...

Kedves Erika!Szívesen segítek akár itt, akár a limarapeksege@gmail.com címen...