2010. január 13., szerda

Panasonic gép-francia kenyér program

Bár évek óta van kenyérsütőgépem soha nem sütöttem még bennük francia kenyeret. Talán a túl hosszú idő míg elkészül, tartott vissza. És soha nem sütöttem még időzítéssel sem. Ettől meg az eddigi gépeim hangja
rémisztett el. A konyhámon nincs ajtó, így nem tudtam elzárni őket. Ez a gép viszont csendes, szép halkan dolgozik, így végre kipróbálhattam ezt a funkciót is. Reggel 6 órára programoztam a gépet, francia kenyérrel. A halk csipogáskor már ébren voltam, a friss kenyér illata ébresztett. Azonnal kitettem rácsra, így fél óra múlva, mikor a gyerekeket ébresztettem már langyosra hült a kenyér. Talán mondanom sem kell, nem kellett könyörögnöm, hogy reggelizzenek. A frissen sült kenyérnek csábító illata volt. A héja extra ropogós, a bélzete lágy, lyukacsos. 300 g lisztből készítettem be, pont elég volt. Csomagoltam belőle uzsonnát és készítettem reggelit, el is fogyott. Legközelebb 400 g lisztből és a falusias recept szerint, korpás és rozsliszttel keverve próbálom ki. Mert ez a recept is tökéletesen működött. A Panasonic ismét bizonyított.
Sokan kérdeztétek, hol lehet rendelni ilyen gépet a neten: http://www.panaudio.hu/
Mindenkinek, aki kérte a folytatást a gépről, ígérem, hozom a többit is.
 

29 megjegyzés:

Julika írta...

Húúú milyen szép lett ez a kenyérkéd is. Látszik a szeleten, hogy milyen pihe-puha, ide érzem az illatát. Tényleg csodálatos ez a gép !

Unknown írta...

Megérkezett az én Panám is! :-)

Még nem mertem beüzemelni, mert nincs mellé magyar nyelvű használati útmutató, és inkább megvárom, míg megküldik. Nagyon szépen megsütötte ez a kenyérkét is. Remélem, nekem se okoz majd csalódást.

Limara írta...

Julika! Köszönöm! :))
E.! Gratulálok a gépedhez, ha tudok segíteni valamiben, szólj!

nelly írta...

Gyönyörű lett a kenyered! Már megint!:)) És gratulálok a Délmagyarország Gasztro mellékletében megjelent cikkedhez. Nagyon jó kis írás, és örülök, hogy itt is sikerült bizonyítanod, méltán megérdemled a "kenyérsütés nagyasszonya" címet Marcsi!

Kála írta...

Gyönyörű lett ez a kenyér is!
Basszus még néhány ilyen poszt és elcsábulok én is... Csak ne lenne ilyen borsos az ára, egyből könnyebb lenne a döntés :-)

Limara írta...

Nelly! Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy! :))
Könyveslány! Lesz még néhány ilyen .. :)) Vígasztaljon, ha elcsábulsz is, nem fogod megbánni. Kis túlzással olyan ez a gép a többihez képest, mintha trabantot hasonlítanál össze jaguárral :)))

erika írta...

Ezigen!! Ismét remekelt a Páros!!(Limara és Panasonic). ...és várom a folytatást, hátha nem vagyok annyira öreg, hogy még érdemes legyen beruházni.

Moha írta...

Gyönyörű lett! Várom a többit is!

Macus írta...

Ez tényleg szép!

Szemi írta...

Gratulálok, ez tényleg szép lett! Épp akartam kérdezni, hogy szerinted érdemes-e beruházni erre a drágább gépre, megéri-e? Úgy értem tud-e annyival tobbet, csinál-e annyival finomabb kenyeret, mint az egyszerubbek?
Amióta elkezdtem a sutoben sutni a kenyeret, szinte alig használtam az enyémet sutésre, csak dagasztom benne a tésztát. De ha ez tényleg ennyire finamkat tud, akkor talán érdemes lenne rá beruházni!

libi írta...

Én is szívesen ébrednék ennek a kenyérkének az illatára. ;-)
Gratulálok az újsághoz is!

á la carte kulinaria írta...

Nagyon szép lett a kenyér!!! Nekem sosem sikerül így a kenyérsütőmmel : (
Gratulálok a blogodhoz, nagyon érdekes! Csak így tovább!Én nemrégiben kezdtem el olvasni, de fogom a jövőben is!

Mary írta...

Gratulálok kenyérkédhez nagyon szép lett!

Araniel írta...

Nem akarsz az én anyukám is lenni? Én is szívesen kelnék a friss kenyér illatára^_^
Nagyon guszta, úgy beleharapnék :)

Unknown írta...

Köszi Limara, már írtam is! (affene, hogy nem dekkolsz éjnek évadján a számítógép előtt ;-)). Abszolút kezdőként teljesen másképp élem meg a dolgokat, mint ahogy azt Te a blogodban írtad. Gondoltam, ha már a franciakenyér volt az utolsó nálad, én azzal kezdem. Mindjárt pánikba is estem, mert a recept szerint nem kell bele cukor! Én azt hittem, minden élesztős dologba kell cukor (arról nem is beszélve, hogy világvégi kis falunkban nem kapni szárított élesztőt, férjuram vásárolt nekem a városban). Mindegy, próba-szerencse, beizzítottam a masinát, mindent bepakoltam a recept szerint. Lestem, hallgatóztam, aztán egyszer csak olyan zakatolásba kezdett...milyen lehet a többi gép, ha szerinted ez a típus csendes???

Hajnali háromra már meg is tudom, hogy tudunk-e együttműködni, a kedves és hűséges olvasók pedig arra a kérdésükre kapnak választ, hogy milyen a Pana, ha nem a Kenyérsütés Nagyasszonya kaparintja meg az indítógombot. :-)

Tinkmara írta...

De szép ez a kenyér is. Húha. Ha kilábalunk a kórból, nekiesek én is a mostmár azt is tudom, retro gépemmel. :))

belgasagok írta...

Limcsi a hagyományos kenyereid jobban tetszettek:(
a gép szép:)

szilvin írta...

Drága Limara!

Decemberben találtam rá a blogodra, azóta mindennap böngészem a receptjeidet. Már sütöttem karácsonyi aprósütiket (sakktáblát és csigát), juhtúrós pogit, húsos és tatu kifliket. Mindegyik MENNYEI volt!!!
Igazi mestere vagy a sütésnek! Gratulálok! Köszönöm, hogy megosztod velünk a csodákat! :)

Szilvi, egy lelkes - kezdő - sütögető rajongód :)

mágika írta...

Szia, egy blog olvasómtól kreatív blogger díjat kaptam, olyan embereknek szeretném továbbküldeni akik szebbé teszik a hétköznapjaimat. Mivel Te ilyen ember vagy, így megtisztelnél, ha elfogadnád.

Ms. Poppy írta...

Szia!
Kicsit off leszek, de remélem, megbocsátod.
Most olvastalak egy újságban (Kisalföld Gasztro melléklet). Szuper volt a cikk, na és persze a receptek is.:) Szeretnék gratulálni a sikeredhez!

Felhőlány írta...

Kedves Limara!
Ámulattal nézem minden alkotásodat...
Kérlek nézz be hozzám, van számodra valami: http://felholanyka.blogspot.com/2010/01/delish-es-palocprovance-is.html

buka írta...

És ha lesz rá időd, esetleg hozzám is benézhetnél, én sem várlak üres kézzel! : )
http://buka-bukta.blogspot.com/2010/01/dijat-kaptam-dijat-kaptam-dijat-kaptam.html

Vali írta...

Légy oly kedves néz be hozzám.

Unknown írta...

Írok még pár szót a Panasonic-os tapasztalataimról (kezdőként).

Jelentem, javában tombol a szerelem. :-)

Kezdeti, félsikerrel járó próbálkozásomat négy, teljes elégedettséggel eltöltő kenyérke követte. Először egy viszonylag jól sikerült fehér kenyér került ki a gépből. Tegnap, hogy kipróbáljam a magadagolót és a t.k. programot, készítettem egy részben teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérkét, és most, néhány perce sült ki a negyedik nekifutásom eredménye, egy aszalt paradicsomos, rozmaringos kenyér.

A gép tényleg csendes, mióta nagyobb terjedelmű kenyerekkel próbálkozom, nem dobálja az üstöt. Éjszakára is be mertem állítani. Biztonságosan áll a gumitalpakon, nem fog letáncolni a konyhapultról.
A programok nagyon sokszínűek, a kijelzőnek köszönhetően mégis könnyű eligazodni közöttük.

Nincs összehasonlítási alapom, kicsit féltem első kenyérsütőnek ilyen drága gépet venni. Mostanra viszont csak ajánlani tudom mindenkinek, aki kacérkodik a kenyérsütőgép vásárlás gondolatával.

Limara, Neked köszönöm a segítséget, jövök csipegetni a receptek közül! :-)

Névtelen írta...

ellenorizni kell:)

csibe0817 írta...

Kedves Limara!
Nagyon jól néz ki ez a francia kenyér. Azt szeretném kérdezni, hogy ez egy kimondottan francia kenyér recept? Ha igen, akkor légyszíves írd le a receptet, és azt is, hogy pontosan milyen sorrendben pakolod a gépbe. Az időzített sütés miatt kérdezem, ugyanis a gépi fehérkenyeret szinte mindennap megsütöm és nagyon szeretjük. Egyszer próbálkoztam időzített sütéssel, de nagyon nem voltam tőle elájulva. Tettem bele öregtésztát is, lehet, hogy ilyenkor nem kell? Azóta időzítés helyett este bedagasztom, reggelig üstben pihen a hűtőben, majd 30-40 percig pihen a gépben, utána megsütöm. Ezt már írtam neked nemrég.Azért az időzített kenyérsütés továbbra sem hagy nyugodni, szeretném megtudni, hogyan lehet így jó kenyeret sütni.
Köszi szépen! Üdv: Ági

Limara írta...

Kedves Ági! Ez a recept a Panasonic gép mellé adott receptes füzetből volt, csak Panasonic gépre működik. Neked ilyen van? Mert akkor szívesen megkeresem, bár most fogalmam sincs, merre van...
Az időzített sütéshez nem kell öregtészta, mert az túlérhet várakozás közben, főként, ha összeér az élesztővel és a vízzel!

Névtelen írta...

Kedves Limara!
Nekem Philips kenyérsütőm van, a francia kenyér programideje itt is 6 óra. Szerintem ennél a kenyérfajtánál ez alapkövetelmény. A Panasonic használatijából "loptam" a receptet, és tökéletesen működik!
1 teásk. szárított élesztő
400 gr BL 80
15 gr vaj (nálam 1 ek olaj)
1 teásk. só
290 ml víz (ez változhat)

Szerintem a falusias francia kenyér még finomabb.
Üdv: Kriszta

Unknown írta...

Megsütöttem a gép receptje szerint, de a dagasztásnál volt olyan része az üstnek, ahonnan nem dolgozta be a lisztet, ez mondjuk érdekes. Gondolom ha arányaiban növelem a mennyiségeket mondjuk 400 gr liszthez, avval nagyot nem tévedek. A kérdés viszont: a kenyér héja mindenhol fantasztikus lett, kivéve a tetején, ahol a többi oldalához képest nem ropog. Meg lehet a gépben is sütni valahogy ropogósra a tetejét vagy ahhoz sütőben kéne sütni? Illetve ha sütőben, akkor a jénai helyett egy vas cocotte is megfelel? Ha igen, akkor formázás után be a hideg cocotte-ba, lefed és megy be a forró sütőbe, mi a praktikum? Hány perc után érdemes leskelődni, ha nem akarom elrontani magát a kenyert?

Köszönettel