2010. január 16., szombat

Sok kicsi-találkozó a nyertessel


Rövid egyeztetés után a tegnapi napon kerítettünk sort a találkozóra Dórival, aki a Sok kicsi jótékonysági akción engem nyert meg magának, illetve az én felajánlásomat. Közös kenyérsütés és egy általa kiválasztott péksütemény elkészítése volt a felajánlásom, valamint a kenyérsütéshez szükséges hozzávalókból összeállított csomag.
Dórival a Sok kicsi előtt már váltottunk néhány email-t, sőt telefonon is egyeztettünk akkoriban. A sorsolás estéjén izgatottan hívott, hogy ő nyert hozzám. Én is nagyon megörültem, hiszen a leveleiből, telefonjaiból az volt a benyomásom, hogy egy nagyon kedves, barátságos fiatal hölgy. Személyesen nem találkoztunk még, de mégis volt már közöttünk valamilyen kapcsolat. Azt reméltem, így könnyebb lesz majd a kezdet, amikor eljönnek hozzám. persze volt bennem nem is kicsi félelem, nehogy csalódást okozzak nekik.
Kora délelőtt érkeztek a férjével, rögtön zavarba is hoztak, egy hatalmas ajándékkosárral leptek meg. Egy kávé mellett ismerkedtünk, majd nekiláttunk a sütésnek. Először a jól bevált fehérkenyeret dagasztottuk be, annyit változtattunk a recepten, hogy 10 dkg fehér lisztet lecseréltünk teljes kiőrlésű búzalisztre. Míg a kenyér kelt, rögtön összeállítottuk a joghurtos riegel tésztáját is, sok maggal, pehellyel, hiszen Dóriék az ilyen jellegű péksüteményeket, kenyereket szeretik.
Mire ebédre került a sor az első tepsi riegel már a sütőben is volt.


Remélem Dóriék is jól érezték magukat, én örültem, hogy itt voltak. Kedves, barátságos fiatal párt ismerhettem meg. Bízom benne, hogy sikerült átadnom valamit a kenyérsütés szeretetéből.

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Limara!

Ne viccelj már, nemhogy jól éreztük magunkat, hanem minden túlzás nélkül mondom, hogy fantasztikus napot töltettünk Veled. Nagyon sok hasznos dolgot, trükköt tanultam Tőled, és büszke vagyok, hogy a rengeteg olvasód közül nekem nyílt lehetőségem belesni a konyhádba, élőben látni, hogy hogyan készül a sok finomság nálad. :) Bizony, bizony, sajnálom, hogy ezt mondom, de most van mire irigyekdni rám, hihi :):):)
Köszönjük szépen a vendéglátást, az isteni ebédet, süteményt, köszönöm az ajándékcsomagot, amit nagyon fogok tudni hasznosítani sütéseknél!
Tegnap este 10-kor még a Te kenyeredből falatoztunk (rosszullétig majdnem :)) ma reggelire pedig a joghurtos riegelt ettük, és üzenném, hogy ISTENI mindkettő! :):)

Nagyon örülök, hogy megismerhettelek Téged és a családodat is!

Üdvözlettel
Dóri

Limara írta...

Szia Dóri! Nagyon örülök, kedves vagy, hogy ezt írod! :))Örülök, hogy megismerhettelek benneteket és várom a beszámolókat a sütésekről! :))

Raindrop írta...

Én irigy vagyok!

Julika írta...

Én is sárgulok !

Névtelen írta...

Kedves Limara!
Nézz be hozzám, van számodra valamim (jan.16-i bejegyzés)!

Vali írta...

Szia!
Nálad csak jól sikerülhet egy találkozó. Gratulálok a nyertesnek.

Latsia írta...

Sztem főnyeremény lehet Hozzád menni vendégségbe!
Biztosan nagyon jól főzöl, de én beérném egy szeletke vajaskenyérrel is lilahagymával, bármelyik péksütemény csodáddal.;-)

erika írta...

mit mondhatnék? hiszen Latsia minden lényegest leírt!!

Kati írta...

Gyönyörű kenyeret sütöttetek!!!!!!!!!
Igen, én is szeretnék ebből a kenyérből egy szeletet, megvajazva.....köszönöm szépen :) :) :)

Névtelen írta...

Legutóbb, mikor "jelentettem" kenyeres tevékenységeimről, akkor a "tigrisre gyúrtam." Még mindíg csa a gyúrásig jutottam, viszont az öregtésztás kenyered már nagyon megy! Az általad megadott adagnak csak a 2/3-át állítom össze, mert pontosan ennyi szükséges a tupperes Ultra+ alagútba. ebben a kis hasáb alakú formában cca. 80dkg-s kenyérke fér, és mire elkészül... Gyönyörű, szőke, illatos, ropogós!! Ma du-n váratlan vendégek jöttek; fél órával érkezésük előtt vettem ki a kenyérkét a sütőből. Nagyon ízlett nekik, érdeklődtek is, hogyan készítem. Limara! Utólagos engedelmeddel: reklámoztalak!

(Azért a kenyérkéhez kínált házikolbászt sem útálták nagyon:)!)

Tinkmara írta...

Újabb irigy a láthatáron. Micsoda kenyeret sütöttetek! Istenem!

Limara írta...

Raindrop! Köszönöm:))
Julikám! Remélem hamarosan találkozunk, veled már sütöttünk kenyeret, sokat :))
Curi! Köszönöm, nézem máris! :))
Vali!Köszönöm! :))
Latsia! De kedves vagy! :)) Bármelyikkel meg is kínálnálak! :))
Erika! Köszönöm! :))
Kati! Szívesen! :))
Katalain! Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy! :))
Tinkmara!Köszönöm! :))

nelly írta...

A képek alapján ismét remekeltél Marcsi! Elhiszem, hogy Dóri örült annak, hogy a vendéged lehetett!:)))
A riegelt még nem próbáltam. A kenyereid mindig szuperek! Csak hízik a májam..... pedig a Te érdemed az első liszt szemtől az utolsó kenyér morzsáig!!!!