2010. augusztus 17., kedd

Péksuli a Gasztrotippen


A Gasztrotipp-től felkérést kaptam, hogy Péksuli címmel írjak egy cikksorozatot. Szó lesz majd eszközökről, hozzávalókról, hibákról, trükkökről. Természetesen várom a javaslataitokat, kérdéseiteket is.
Ma a bevezető rész jelent meg.

18 megjegyzés:

Ami írta...

Húúú, de várom! :) Megint sokat tanulok majd!

Macsek írta...

Nagy grautla a felkéréshez :)) Igazán kompetens személyre esett a választás.. :D:D Örömmel fogom olvasni és már eddig is rengeteget tanultam tőled!
Várom, várom én is a folytatást! :))

Brigitta írta...

Szívből gratulálok!Nagyon örülök,majd újra járom az iskolát!:)))))

Jámborka néni írta...

Kedves Limara!

Utólagos engedelmeddel felraktam a receptet a krumpli oldalra a megjegyzések közé,remélem nem bánod!!

alias:Jámborka néni

http://krumplilekvar.blogspot.com/2010/08/krumpliember.html

Moha írta...

De jó, nálad jobbat nem találhattak volna erre! A logón lévő kalács ördöglakatot is te sütötted?

Limara írta...

Köszönöm szépen! Remélem tudok újat mondani majd!
Moha! nem, nem én sütöttem, így kaptam a lógót!:)

Jámborka néni! Nem, sőt megtisztelő, köszönöm! tetszik a blog!:))

Balogh Nóra írta...

Kedves Marcsi!

Nagyon jó ötlet. Már sokszor gondoltam arra, hogy akár nagyobb összeget is kifizetnék egy kenyérsütés óráért Veled. Tesztkonyhában, vagy bárhol. Szóval ha ilyen terveid lennének, szerintem simán megélnél belőle! És még a gyerekek mellett is bevállalható lenne havi 1-2 alkalom!

Várom a többit.

Én pl szívesen olvasnék arról, amikor csak dagasztásra használod a kenyérsütőt. Nekem ugyanolyan Panasonic gépem, meg ugyanaz a Bosch mixerem van de bizonyos dolgokat nem értek. Pl amikor azt írod, hogy csak gombóccá gyűröd az öregtésztát, azt a Bosch-sal teszed? Mert nekem a dagasztó progi 2:20 perces és abból az elején nem csinál semmit. Így azzal 1,5órát kellene várnom, hogy csak egy kicsit bekapcsoljon a dagasztás. Bár ez lehet, hogy nagyon részletekbe menő és bugyuta kérdés... :-)

Akkor is olvasni fogom!!!!

Nóri

Macsek írta...

Nóri,

bár a kérdés nem nekem szólt, de én pl. simán összegyúrom kézzel 30 másodperc alatt..igaz kelesztőtálban van ls nem sütőgéppel dagasztatom.

Limara írta...

Nóri! Bugyuta kérdés nincs!
A Panasonic gép gyorsprogramját használom dagasztásra. 1ó 55 perces program és azonnal elkezdi a dagasztást. 20 percig dagaszt, 1ó35-öt mutat, amikor leáll. Ekkor egyszerűen kikapcsolom a stop gombbal.(nem érdemes elfelejteni, mert rövid ideig keleszt utána sütni kezd) Ha csak gombócot akarok, elindítom ugyanezt a programot és amint összeszedte a tésztát azonnal le is állítom.

Alexa Christi írta...

Kedves Marcsi!
Én magam kezdtem el kovászt nevelgetni, kenyeret sütni, meg cipót, bagettet, stb. gép nélkül. Annyira élvezem a kézműves kenyérsütést, a dagasztást, hajtogatást, hogy nem hiányzik a gép. Végülis a híres debreceni Schneider pék dédunokája vagyok, a gének már csak ilyenek. Nyakas 1/8-ad sváb csaj vagyok.
Viszont, pont a sütés iránti nagy rajongásomból fakadóan, mély tisztelettel és nagy figyelemmel kísérem a munkásságodat és fantasztikus érzéked van hozzá, látszik, hogy szíved, lelked benne van, és ezt csak így lehet:-)
Úgyhogy, ha lenne Nálad nyílt nap, én egyszer egy teljes napon át szívesen sütnék Veled minden félét!
Ha lesz ilyen, akkkor gondolj rám:-)))))

erika írta...

A felkérés telitalálat!!--gratulálok!!

Julika írta...

Gratulálok én is ! Szívesen olvasom, mert még mindig tanulok Tőled !

Maris írta...

Jaj de jó! Örülök!

Légy szíves, térj majd ki a lisztek "felcserélhetőségére" (CBA, Interspar, Lidl, G-Roby... eddig ezekben sehol nem volt BL80) :-)

Én még azt is szeretném tudni, hogy amikor a kenyértészta olyan "narancsbőrösen" néz ki, akkor az mitől van :-) Szóval a Tipikus Kezdő Hibák rovatban majd esetleg gondolj rám :-D

foncsi írta...

Óóóó:) Hát ezt nekem találták ki, tekintve, hogy most kezdek barátkozni a péksüti-sütögetéssel. Remek ötlet, biztos követni fogom! :)):) Jobb "tanárnőt" pedig nem is találhattak volna. :)

Szemi írta...

Hát ez nagyszerű ötlet! És milyen jó, hogy te tartod, keresve sem találhattak volna jobbat!

barbette írta...

Drága Limara! Szívből gratulálok a felkéréshez! És nem csak ehhez! Láttalak ma a tv paprikán a gasztrobloggerek bemutatójában. Olyan izgatott lettem!Sajnos nem írták mikor indul. Esetleg tudnál mondani valamit, hogy mikor láthatunk a tv-ben? Már nagyon várjuk!!!!

Cili írta...

Én is nagyon örülök a felkérésnek, meg annak, hogy kérdezhetek! :-) Azt szeretném tudni, mi a szerepe a burgonyapehelynek és az aszkorbinsavnak, mit tesznek jobbá a tésztában, meg azt is, miért jobb a friss élesztő a szárítottnál. És még biztos lesz mit kérdezzek:-)))!
Köszi!
Cili

Limara írta...

Köszönöm szépen, nagyon kedvesek vagytok! Igyekszem majd mindenre válaszolni, örülök a kérdéseknek is!:)
Barbette! Most láttam én is, nagyon furcsa volt. Talán szept 1-én indul a sorozat, ennél pontosabbat még nem tudok, de szólni fogok:)