2010. augusztus 9., hétfő

Megjöttem

Sziasztok! Megjöttem. Az elmúlt 10 napot nyaralással töltöttük, most is a Balatonon pihentünk. Az idő lehetett volna kegyesebb is, a víz melegebb, de ennek ellenére az ott töltött idő minden percét élveztük.
Ezen a képen is látszik, míg mi a déli parton fürödtünk, addig szemben az északi parton zuhogott az eső, fantasztikus látvány volt. Persze fordítva nem tetszett volna.
Az indulás izgalmas volt. Már becsomagoltunk, még sültek a pogácsák (amit persze itthon felejtettem), mikor szóltak, hogy a liszt ára másnaptól felmegy a tótkomlósi malomban. A bolt zárásáig már alig háromnegyed óra volt. Az én drága férjem kocsiba pattant és irány Tótkomlós. Sort állt, rengetegen voltak, de jól bevásárolt nekem. Most van 190 kg lisztem. Sajnos ez a 30 %-os emelés még nem a végső, lesz még. Ne gondoljátok, hogy ez sok, most jönnek a fesztiválok, aug. 20-án itthon, Makón lesz kenyérsütés, majd szeptemberben a Blogkostoló, stb...
Az idei nyaraláson végre sikerült ellátogatni a Bringatanyára. Max nagyon kedves volt, amint odaértünk hívta Maimonit is. Nagy élmény volt velük megismerkedni. Max fagyijait ne hagyjátok ki, mennyei volt mind, a belga csoki szerelmese lettem.
Néhány nappal az indulás előtt kaptam egy kedves felkérést. Telekiből kértek fel, hogy a falunapon, a pogácsa sütő versenyen zsűrizzek. Mivel ez a gyönyörű település a Balatontól 8 km-re van, és a közelben is nyaraltunk, örömmel elvállaltam. Kistérségi verseny volt, a környező településekről is küldtek pogácsát. 31 nevezés érkezett, nagyon nehéz volt a döntés. 31 nagyon finom pogácsát kellett rövid idő alatt megkóstolni, sorrendbe állítani, nem volt könnyű feladat. Zsűrizett még Balatonföldvár polgármester asszonya, Öszöd polgármesterének felesége, egy helyi válalkozó és én.
Most már csak vissza kell rázódni a szürke hétköznapokba. Hamarosan hozom a recepteket is. (Nem hittem a szememnek, 903 állandó olvasóm lett, míg odavoltam.)

15 megjegyzés:

4Gyerek írta...

Akkor értsük úgy, hogy a szabi alatt sem tudtál elszakadni a blogodtól? Hisz előző recepted azért kevesebb mint 10 napja íródott.
30 %-os emelés előtt 190 kg liszt szép betárolás egy férj részéről.
Várjuk majd ezen lisztekből készült limaraságok beszámolóját.

erika írta...

Nagyon vártam a "nyaralós" beszámolódat! Szívből örülök hogy ilyen tartalmasra és élmény-dúsra sikeredett a pihenésed!Szorítok, hogy az előtted álló programok is hasonlóan sikeresek legyenek! pusz

Limara írta...

Nem, nem! :)) Elszakadtam bizony. Nem volt net, nem volt konyházás, sütés, főzés, még a kávém is nescafe volt:)) A poszt időzítve jelent meg!

Erika! Aranyos vagy! Köszönöm szépen!:))

Wise Lady írta...

Örülök, hogy kipihented magad és jól telt a nyaralás. A feltöltődés kell.

Örvényesiné Csabai Rita írta...

Örülök, hogy jól nyaraltatok, kikapcsoltatok, még jobban, hogy ismét gyakrabban olvashatom receptjeidet!

Aniko írta...

Alig vàrom a 190 kg lisztbol az eredmènyeket! ;-)

Limara írta...

Köszönöm szépen, kedvesek vagytok! :))

Marcsi írta...

Hu de ennek egy fini toportyus pogit, nyami :)
Orulok, hogy jol sikerult a nyaralas, es sikerult pihenni egy picit

Bianka írta...

Nagyon aranyos férjed van. És üdv újra. Jó lehetett ez a pár nap "pihenés"

Julika írta...

Örülök drága Marcsikám, hogy az idő ellenére jól éreztétek magatokat.Irigyellek, hogy Max fagyiját kóstolhattad. Látom Makón lesz most fesztivál aug. 20-án, szóval akkor budapesti nem lesz idén :(((

amplik írta...

És már 906!!! :-) Isten hozott újra itthon!

Névtelen írta...

Mi most indulunk Zamárdiba:). A hét végére jó időt mond, de aztán ki tudja?. Viszem magammal a temérdek tanulni valómat, szeptemberben lesz egy időközi vizsgám. Sajnos muszály tanuljak. Majd az árnyékban:(

Limara írta...

Köszönöm szépen!:))
Julika! Nem, nem lesz, de nem csak nekünk, egyáltalán nem lesz Kenyérfesztivál, állítólag pénzhiány miatt.:(

Raindrop írta...

Hiányoztál! :)
Hát igen, még nyaralás alatt sem tudsz elszakadni a sütéstől, bár gondolom annyira nem bántad. :)
A kisfiad jófej vagány! :)

Limara írta...

Szia! Köszi!:)) Nem sütöttem, csak zsűriztem:))
Tényleg klassz srác, köszönöm!:))