2010. augusztus 13., péntek

Kenyérsütőverseny aug. 20-án

A Városépítők Társaságától kaptam a felkérést, az idei augusztus 20-i rendezvényükre, kenyérsütésre. Örömmel mondtam igent. Az elmúlt két évben a fővárosban, a Parlamentnél sütöttünk, most hazai pályán, izgalmas lesz. Bővült a kínálat, hiszen már nem csak gépi sütésre lesz lehetőségem, a kemencét is csatasorba állítjuk. Segítséget is hívtam, velem lesz Macus és Timi barátnőm is.
Mivel aug. 20.-a az Új Kenyér ünnepe is, azt gondoltuk, hogy rendezünk egy házi

Kenyérsütő versenyt,

hiszen az utóbbi időben a kenyérsütés igen népszerűvé vált a háziasszonyok körében.  Bízom benne, hogy sokan megmutatják a mindennapi vagy épp ünnepi kenyerüket, sokan neveznek a versenyre.
Pályázni lehet akár gépi, vagy sütőben sült kenyérrel. Veknivel, cipóval vagy formakenyérrel. Egyszerű fehérrel vagy teljeskiörlésűvel, ízesítettel, töltöttel. Örömmel várjuk mindet, nem csak Makóról természetesen, hanem a környékéről is.  Háromtagú zsűri fog bírálni, köztük én is, remélem, nehéz dolgunk lesz!
14 órára kell a kenyereket a Könyvtárral szembeni térre hozni. Eredményhirdetés, díjátadó 16 órakor lesz.
Szeretnénk a gyerekeket is bevonni, megismertetni velük a kenyérsütés, tésztagyúrás szépségét. Délelőtt 11 órakor és délután háromkor egy-egy órára az övéké lesz a főszerep. Közösen gyúrunk tésztát, mindenki kap egy darabot, amit megformázhat, a kemencében kisütjük és természetesen haza is viheti.
Aug. 20. az Államalapítás Ünnepe is, ezért magyar termelők saját termékeinek is lesz "piaca" ezen a rendezvényen. Még tudunk biztosítani lehetőséget termelőknek, kézműveseknek saját termékeik árusítására.
Részletes program:

Gyertek, szeretettel várunk mindenkit!

6 megjegyzés:

Vali írta...

Ez nagyon szuper. Pont nyaralni leszünk, így még ha szeretnék se tudnék menni.

irikova írta...

Sok sikert kívánok! Állítólag jó idő lesz!

Vali írta...

Rosszul írtam. Szeretnék elmenni, de nem tudok.

Renée írta...

Én ott leszek, de még nem döntöttem el, hogy pályázok-e. Nem vagyok még annyira profi... Inkább majd csak a praktikákat lesem :)

Limara írta...

Köszönjük!:))
Vali! sajnálom, jó lett volna találkozni!:))
Renée! nem is profikat várunk, házi kenyeret, örülnénk, ha pályáznál!:))

Magia da Inês írta...

♥ Olá, amiga!
Passei para uma visitinha... amei!
Está tudo muito lindo, criativo e de saboroso.
Bom fim de semana!
Tudo de bom!!!♥
Beijinhos.
Itabira♥♥
♥♥Brasil