2013. november 7., csütörtök

Csokizzunk!

















Saját díszítésű, töltésű csokit gyártani nagyon jó móka. Egy táblával akartam csak kipróbálni, aztán háromig meg sem álltam, de van még számtalan ötletem. Pedig ezek még csak nem is töltöttek, azok ezután jönnek.
A módszer roppant egyszerű, szükség van hozzá egy csokitábla készítő formára, egy tábla (10 dkg) étcsokira és bármire, amivel szeretnénk feldobni. Kandírozott gyümölcsökre, puffasztott rizsre, drazséra, mogyoróra, pár csepp 100 %-os illóolajra, levendulavirágra, stb.......
Én most egy kandiscukros-rózsás csokit, egy puffasztott rizses és egy drazsés táblát készítettem.
A csokit, 74 %-os étcsokit használtam, apróra vágtam, a kétharmadát vízgőz felett megolvasztottam, majd levettem a tálat a vizes edényről és két részletben hozzáadtam a maradék apróra vágott csokit. Simára kevertem és az előkészített formába öntöttem. A formát néhányszor az asztalhoz ütögettem, de csak óvatosan, hogy a csoki egyenletesen szétterüljön és a levegőbuborékok felszálljanak belőle. A tetejét megszórtam a kiválasztott finomságokkal, majd hűtőbe tettem. Pár óra múlva egyszerűen csak kipattintottam a megdermedt táblát.
Nincs más hátra, mint a; megegyük, b; celofánba csomagoljuk és elajándékozzuk.
Mert bizony szuper ajándék maga a forma is és az sk. csokoládé is......

9 megjegyzés:

Monika írta...

Pici csokikat formába már öntöttem tavaly, de erre még nem gondoltam,pedig szuper ötlet,köszi!!!!

AAnna75 írta...

Hát......... túlzás, hogy saját készítésű csoki, inkább saját díszítésű.

Gál család írta...

A nagymamám gyerekkoromban mindig csinált otthon csokit. De nincsen receptem. Tejport biztos használt hozzá. Hiába keresem, nem találok jó receptet. Limarám, Neked jobbak az összeköttetéseid...:)

Limara írta...

AAnna! Igaz!

Unknown írta...

Szia Limara!

Szerinted meddig áll el egy ilyen csoki?
Karácsonyra szeretnék ajándékba készíteni és nem tudom mennyivel előtte érdemes elkészíteni?

Köszönöm a válaszod!

Limara írta...

Sokáig! Végülis csak formába öntött csoki....a temperálásra kell figyelni, mert ha nem jó, akkor foltosodhat....

barack007 írta...

Kedves Limara!
Az ötleteden felbuzdulva nekiláttam a csokikészítésnek és ez tényleg jó móka. Apróséf.hu rafaello receptje alapján készült a töltelék. Isteni finom, szép és egyszerű! Ajánlom mindenkinek a hosszú téli estékre :) legfőképp megenni ;)

Unknown írta...

Nagyszerű ötlet! Tudnátok tippet adni, hogy hol tudok ilyen szárított virágot beszerezni (ha én nem voltam elég előrelátó a nyáron)?
Ez nagyon feldobja. :)

Kisniki írta...

Saját díszítésűt is irt!