2009. május 7., csütörtök

Tepsis zöldségek csirkecombbal

Ez egy nagyon gyors, pikk-pakk ebéd, és amilyen gyors, olyan finom is. Igazából hozzávalókat is elég nehéz megadni, mert ami van éppen itthon, vagy amit szeretünk, az kerül bele, mindig egy kicsit másképpen készül. Mi úgy szeretjük, ha husi is sül benne, általában kisebb csirke felsőcombokat veszek, azok pont egyszerre készülnek el a zöldségekkel. Napmátka egy húsmentes változatát készítette tegnap.
Hozzávalók:
  • 6 kisebb csirkefelsőcomb
  • kb. 80 dkg újburgonya (jó a régi is)
  • 3 szál újrépa
  • 3 lilahagyma cikkekre vágva
  • 1 fej fokhagyma gerezdjeire szedve
  • 10 dkg kockázot baconszalonna
  • friss kakukkfű, rozmaring
  • fél citrom
  • só, bors
  • olívaolaj
Megpucolom az összes zöldséget, a krumplit, ha régi, kockára vágom. A répát vastagabb szeletekre, stb.. Nagyon finom benne a gomba, általában az sem marad ki, vagy a cukkíni, padlizsán, koktélparadicsom is. Mindet egy nagy tálba teszem, megsózom, borsozom, rádobom a friss zöldfűszereket, meglocsolom egy fél citrom levével és annyi olívaolajjal, ami épp csak körbevonja őket. A nagy sütőtepsit kibélelem sütőpapírral, beleöntöm az előkészített zöldségeket, egyenletesen elterítem. A visszamaradt ízes páclében megforgatom a husikat, még sózom, borsozom, majd a zöldségek közé ültetem őket, tetejükre szórom a bacon kockákat, ettől kap egy kis füstös ízt, ami nagyon jót tesz neki. 220 fokos sütőben sütöm kb. 50-60 percig, vagy míg jó ropogós lesz. Friss, ropogós salátával vagy kovászos uborkával tálalom.

11 megjegyzés:

Brigitta írta...

A kedvenceim közé tartozik,most éhes is lettem,olyan guszta ,Limara!:))

Zsóka írta...

én is szoktam hasonlót. ha belekockázol füstölt sajtot, az is isteni!!!

erős ildikó írta...

Nagyon tetszik azért a húsos változat is! Annyira jók az ilyen ételek, és tényleg előny, hogy azt rakhatod bele, ami éppen itthon van.
Csak krumpli lehetőleg azért legyen itthon..:-)) Meg hagyma. Nekem minden más ezen felül szabadon választható...

duende írta...

Nagyon guszta! :)
Nálam is kedvencek ezek a mindentbeleatepsibe ételek. :)

Julika írta...

Nekem is a kedvenceim közé tartozik !

Ancsika írta...

Most vacsiztam, de azért összefutott a nyál a számban! :)

Wise Lady írta...

Jézusmáriaszentjózsef! Annyira szeretem az ilyesmit! Egyszerűen nem jutok ki a piacra, a boltban meg nem lehet kapni semmit. Újkrumpli, újrépa...

trinity írta...

Limara, nagyon éhes lettem!!!
Istenien néz ki!!

Scofield írta...

azért a medvehagyma hiányzik belőle:)))) tegnap egy libanoni kifőzdében ettem az is ilyen szines volt és finom.

Zita írta...

Éppen nem tudtam mit is főzzek, hát ezt most kipróbálom. Már sül de egy kicsit megvariáltam én is. Sárgarépám nem volt itthon az kimaradt, de sülés előtt egy pici (fél deci) fehérbort öntöttem alá. Az illat isteni és a húst görög grill fűszerkeverékbe pácoltam. Majd megírom milyen lett.

Erzsébet írta...

Ma ez volt nálunk az ebéd és mindenkinek nagyon ízlett. :-) Tényleg pikk-pakk össze lehet rakni és nagyon finom!!! A szalonna volt benne a legfinomabb!