2013. augusztus 8., csütörtök

Tésztasaláta

















Jó régen írtam már bejegyzést, de először elmentünk kicsit pihenni. Közös megegyezéssel ilyenkor nincs számítógép, tévé, csak a kikapcsolódás sok-sok könyvvel.
Amióta meg hazajöttünk tombol a pokoli kánikula, se sütni, se főzni nincs kedvem, ha meg netán lenne, számolnom kellene a családom rosszallásával  sütő bekapcsolás miatt.
Főzni is csak expressz gyorsaságú ételeket főztem, ma már ahhoz sem volt igazán kedvem, így csak egy gyors tésztasalátát dobtam össze. A csak az csak az elkészítési idő rövidségére utal, mert maga a saláta eszméletlen jó.
Az ötletet a tegnap vásárolt nagyon szép koktélparadicsom adta, volt benne fekete, extra édes, és sárga, szintén mennyei.


















Feltettem főni egy csomag rigatoni tésztát. Míg főtt egy tálban elkevertem kb. fél dl olívaolajat, fél citrom levét, pici sót és borsot. A megmosott paradicsomokat (kb. 30 dkg) félbevágtam, de ha aprók akkor elég csak kézzel kicsit összenyomni. Adtam hozzá olajbogyót és kevés kapribogyót is, végül beleforgattam egy doboz tonhalkonzervet is, aminek a levét lecsepegtettem, valamint egy doboz, szintén lecsepegtetett mini mozzarellát is. A hal chilis volt, így külön chilit már nem tettem bele.
egy csokor friss bazsalikomot apróra vágtam és a salátába kevertem.
A kifőtt tésztát leszűrtem és az ízes paradicsomhoz öntöttem. Összeforgattam és salátástálra rendeztem.
Rukkolával és bazsalikom levelekkel díszítettem.
Azonnal tálaltam.

















Gyönyörű salátástál a SütniFőzni webshop-tól.

3 megjegyzés:

bea.demko írta...

Ez a recept pont kapóra jött! Tegnap vettem 2 csomag mozzarellát, a sárga koktélparadicsomokat pedig ma reggel szedtem le az erkélyen. A többit meg előszedem a spájzból (tonhal, kapri-, olivabogyó stb.) Köszönöm.

Unknown írta...

Nagyon jó, hogy van benne hal is :)...

zsuzsi írta...

Ugyanez rizzsel vagy kuszkusszal vagy egyeb gabonaval is finom. En szoktam bele kukoricat is tenni. :)