2012. október 15., hétfő

Október 16. a Kenyér Világnapja - Süss még egy kenyeret és ajándékozd el!


Holnap október 16. a Kenyér Világnapja és egyben Élelmezés Világnap is. A Világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a Föld legjelentősebb élelmezési cikkének a jelentőségére. Ezen a napon a pékek karitatív jelleggel ünnepelnek, adományaikkal segítik a rászorulókat.
Biztosan sokan emlékeznek, hogy tavaly a magunk módján, mi házi "pékek" is csatlakoztunk e nemes hagyományhoz a "Süss még egy kenyeret és ajándékozd el!" felhívással! Ezt az idén is szeretnénk folytatni. Ezért arra kérek minden házipéket, amennyiben teheti csatlakozzon az akcióhoz, a holnapi napon süssön két kenyeret és az egyiket ajándékozza el!  Bárkinek! Szomszédnak, barátnak, rokonnak, ismeretlennek, aki szembe jön az utcán, nagycsaládosnak, rászorulónak, hajléktalannak.....
Az ajándékba szánt kenyérről, kalácsról vagy péksüteményről készítsen egy fotót és töltse fel az erre a célra létrehozott facebook oldalra!

Süss még egy kenyeret és ajándékozd el!

Ugye, az idén is sokan leszünk?

2 megjegyzés:

Éva írta...

Már megsütöttem holnap mutatom!Az utóbbi időben általában 2 db. sütök mélyhűtőbe teszem és a gyerekek boldogan elviszik mikor hazajönnek hétvégén!

Nóra írta...

Én is sütöttem ma két kis veknit a jól beváltad receptje szerint. Az első kelesztés ideje alatt, elszaladtam a fogorvoshoz, aki az asszisztensével együtt nagyon aranyosak, kedvesek, így amikor hazaértem tőlük (és megkelt a kenyér) rögtön tudtam, hogy nekik ajándékozom mindkettőt. Megformáztam, megsütöttem őket és még melegen kosárba téve visszasétáltam a rendelőbe. Feledhetetlen volt az örömük! :-) Ezután újra bedagasztottam egy cipócskát a családi vacsora asztalra is.