2011. május 31., kedd

Országos nyílt lazacbontó bajnokság

A METRO Vevőakadémia meghirdeti az Első Országos Nyílt Lazacbontó Bajnokságot, amely a Budai Gourmet gasztronómiai rendezvényen kerül megrendezésre, 2011. június 4-én.
A verseny döntőjébe a selejtezők első öt-öt helyezettje kerül be.
A nyertes a Marine Harvest jóvoltából egy 4 napos Norvég utat nyer és megtekintheti Európa egyik legnagyobb lazac farmját.
ELŐDÖNTŐ: Az elődöntők helyszíne és időpontja: Budai Gourmet gasztronómiai rendezvény, Millenáris Park, Budapest - 2011. június 4. 15:30-17:00. A két elődöntő egymást követi majd.
DÖNTŐ: A döntő helyszíne és időpontja: Budai Gourmet rendezvény, Millenáris Park, Budapest - 2011. június 4., 18:30-19:30
VERSENYKIÍRÁS:
A versenyzőknek az Országos Nyílt Lazacbontó verseny hivatalos szabályai szerint kell a lehető legszebb és legpontosabb lazac filéket szelnie egy hagyományos lazacból, a lehető legrövidebb idő alatt. Az elődöntő és a döntő alapanyagait a Metro Vevőakadémia és a Marine Harvest cég biztosítja.
A jelentkezéseket kizárólag a Metro Vevőakadémia e-mail címére lehet elküldeni vevoakademia@metro.co.hu 
A pályázathoz néhány soros bemutatkozást és rövid indoklást kell csatolni a versenyen való indulás motivációjáról.
 A felkészüléshez szükséges alapanyagok a METRO áruházakban szerezhetők be.
A szervezők a változtatás jogát fenntartják!




Nem csak az nyer, aki a fődíjként felajánlott 4 napos norvégiai utat nyeri!
A lazacbontó versenyen résztvevő minden versenyző, nagy értékű  ajándékot kap a Metro Vevőakadémiától és a verseny fő támogatójától, a Marine Harvest cégtől. A versenyzők alanyi jogon kapnak a versenyen felfilézett 4,5 kg - 5 kg súlyú lazaccal megegyező mennyiségű lazachúst, tehát aki a döntőbe kerül máris gazdagabb 2 nagykereskedelmi minőségű lazac filézett húsával, de aki az előselejtezőben elvérzik annak sem kell búslakodni hiszen ebben az esetben 1 db atlantik lazac filézett halhúsát teheti a hűtőjébe és még számos egyéb ajándék is gazdára vár!
Segítség a filézéshez: az első és egyetlen hazai halgasztronómiai blog, az Oceancowboy-on bővebben olvashattok a lazacokról, méretről, súlyról , alkalmazható konyhatechnológiáról, és a filézéshez segítséget kaphattok, ha elolvassátok a fázisfotókkal illusztrált filézési útmutatót!
Nem csak séfek, szakácsok, vagy halkereskedők jelentkezését várják a bajnokságra, de nem árt, ha láttál már, filéztél már életedben! Jelentkezni csak a megadott e-mail címen lehet, ahová pár soros bemutatkozó (motivációs) levelet kell írni.
  
Filézőkéseket elő, mindent bele! 

4 megjegyzés:

Kri írta...

Miért nincs ponty panírozó bajnokság? :D Mennyivel érdekesebb lenne.
Még életemben nem láttam lazacot szeletelve, nem hogy egyben.

trollanyu írta...

Szerencsés lesz aki nyer, a norvég lazac nagyon finom, (a kedvencem) és persze 4 nap Norvégiában sem rossz. Norvégiában élek, gyönyörű hely, bár lazacot még nem filéztem én sem:)
Szerintem te is indulhatnál, nagyon ügyes és kreativ vagy a konyhában, ez sen fog gondot okozni.

Blogkonyha írta...

Osztom Kri véleményét, pontyban én is jó vagyok. Pár perc alatt készen vagyok vele, persze ha van egy baromi éles kés is hozzá...Nem, hogy pucolni, még enni sem ettem lazacot...Itt lenne már az ideje. Még egy finom papíros receptem is van hozzá..

Medora írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz: nem ettem, nem filéztem és baromira irigylem a győztes útját! De jó neki.