2011. május 18., szerda

Blogkóstoló

Ismét Blogkóstoló! Méghozzá hamarosan! 2011. június 3. és 5. között a Budai Gourmet fesztivállal egy helyen és egy időben rendezik meg a Dining Guide Food Showt, melynek egyik kiemelt programja a Tefal Dining Guide Blogkóstoló, amelyre június 4-én, szombaton kerül sor, 12 órai kezdettel.
És bizony, az a megtiszteltetés ért, hogy az idén is felkértek a részvételre! Szinte gondolkodás nélkül igent mondam, hiszen az előző fantasztikus volt. Ha visszagondolok  még most is érzem azt a fáradságot, ami gyakorlatilag letaglózott a végére, de közben átélem azt a csodás élményt is, amit a tavalyi adott.
Sokáig hezitáltam, hogy mit is készítsek. Tavaly bagetteket sütöttem, az idén szerettem volna mással előállni. A tervezgetés pont a medvehagyma szezon közepén volt, ezért szinte adta magát a medvehagymás-paradicsomos buci, az egyik nagy kedvenc péksüteményem. Bízom benne, hogy a látogatók tetszését is elnyeri majd.
Az idén részt vevő bloggerek száma hétről tízre emelkedett. Első alkalommal vesz részt Dolce Vita, Gabojsza, Csak a Puffin és Piszke, a tavalyi csapatból pedig ott lesz Chili&Vanília, Fűszer és Lélek, Horasz, Lila Füge, Lorien és szerény személyem. 





  1. Chili&Vanília: Ázsiai saláta
  2. Csak a Puffin: Málnás cheesecake brownie
  3. Dolce Vita: Vadragus és pesto-s tészta
  4. Fűszer és Lélek: Észt sólet tormalevélbe töltött puliszkával
  5. Gabojsza: Erdélyi töltött szőlőlapi (töltike)
  6. Horasz: Ecetes tűztál – különleges vietnámi tekercs
  7. Lila Füge: Pavlova variációk
  8. Limara: Buci medvehagymás krémmel és paradicsommal
  9. Lorien: Zöldséges lasagne
  10. Piszke: Csirke tikka masala naan kenyérrel 
A Dining Guide Foodshowra már elkezdődött az online jegyárusítás. Napijegyet 1000 Ft-ért lehet kapni az alábbi címen: https://diningguide.jegy.hu/select.php
A gasztrobloggerek legutóbbi találkozójáról készült összeállítást a http://www.youtube.com/watch?v=uhyf7GIGd9c linken nézhetik meg.
A programokról további információ a www.diningguide.hu/foodshow oldalon érhető el.

Ugye jöttök? Mi szeretettel várunk Benneteket!

8 megjegyzés:

foncsi írta...

Ha láttad volna...szó szerint kiugrottam az ágyból a hír hallatán (illetve olvastam, de ez most abszolút lényegtelen). Húúú, addigra úgy összekapom magam, hogy jobb leszek, mint új koromban, de tényleg... :DDD

Már csak azt kell kiagyalnom, hogy hogyan jutok oda... teleportáció vagy hopp-por mondjuk szóba jöhet:)

Éva írta...

Hajrá Limara ! Remélem beszámolsz majd hogy milyen volt?

Ria írta...

És aki bemegy napijeggyel, az mindenkitől kóstolhat egy kis finomságot? Vagy azt külön kell vásárolni?

Névtelen írta...

Kedves Limara!
Meg tudod mondani, mi a különbség a kétféle jegy között-az árán kívűl? Nem találtam erre vonatkozó infót...de lehet, én vagyok a béna.
Mi ott leszünk szombaton :)
Üdv, Adrienn

Marika írta...

Szívesen elmennék, de nem lehet, sajnos:(
Azért remélem majd készít valaki fotókat, hogy legalább a látványát "kóstoljuk " meg a sok finomságnak! :)
Persze én is szívesen olvasok majd beszámolót róla!
Sok sikert, és jó szórakozást, Limara!

Medora írta...

Csak lélekben, de hajrá!!

Tűzpadka írta...

Szia Marcsi!
Küldtem a gmail címedre két képet az új fejdíszről. kíváncsi vagyok a véleményedre

Rózsa írta...

Kedves Limara!Olvasgattam a blogján a kenyér recepteket, mert durum kenyeret szerettem volna sütni. Megcsináltam az öreg tésztát tönköly lisztből, és utána a te receptedet kicsit átalakítva, öreg tésztából durum lisztből, egy kis burgonya pehellyel megsütöttem a kenyeret. Elsöre, elsöprően jól sikerül, mind külalakra, mind állagra, mind ízre. Le is fényképeztem a folyamatot, de nem tudom ide mellékelni. Egy szóval köszönöm a jó receptet, ami átalakítva is működik.