2010. december 8., szerda

Tápióka puding sharon gyümölccsel

Alig van kora délután, de máris azt mondhatom, vegyes egy nap volt ez a mai. Reggel bosszúsággal kezdődött, utána jött egy kis kellemes, majd ismét bosszúság ami lecsitult egy kis nem szeretem hangulatra. Ilyenkor érdemel az ember lánya egy kis kényeztetést, amire ez a könnyű desszert nagyon is megfelelő.
Szóval, reggel felhúztam magam nagyon. Ebben a városban egyszerűen nem lehet kapni kiskamaszra cipőt. 37 és 40-es méret között nincs. De tényleg nincs, nem arról van szó, hogy nem tetszik, más színt, más fazont szeretnék. Ha cipő kell, lehet utazni Szegedre vagy Vásárhelyre. Vagy marad a kínai. Nem hiszem el, hogy ebben a városban én vagyok az egyedüli, aki nem akarja, hogy a gyereke kínai cipőben legyen reggeltől estig...
Ezután jött egy kis kellemes, az Életmód Sziget. Timihez felpaprikázva estem be, de most is, mint mindig pillanatok alatt lehiggadtam nála. Az ő személye, az általa kialakított ki szigete fantasztikus. Legszívesebben mindenkinek felírnám receptre a legalább heti 1 Életmódszigetet, mondjuk egy kényeztető, stresszoldó masszást. Nem is rossz ötlet, láttam, hogy kapható nála Ajándékutalvány is, karácsonyra személyre szabott kényeztető meglepetés.
A lelki kényeztetés után jöhet a kényeztető desszert. Régen szerettem volna már tápióka pudingot készíteni, szeretném a tápióka lisztet kipróbálni, de itt nem csak cipőt nem lehet kapni... Pár napja végre hozzájutottam egy csomag apró tápióka gyöngyhöz. Keresgéltem hozzá receptet, a legelső Chili&Vaníliától volt, ami szembe jött velem. Zsófi mindent leírt amit tudni kell a tápiókáról. A receptjéből a sáfrányt elhagytam, a banánt sharon gyümölcsre cseréltem, zöldcitromom sem volt, de volt szárított lime levelem. És persze rögtön dupla adagot készítettem.
Hozzávalók:

  • 8 dkg tápiókagyöngy
  • 0,5 l víz
  • csipet só
  • 5 cm friss gyömbér szeletelve
  • 1 zöldcitrom héja (nálam 4-5 db szárított lime levél)
  • 1 doboz kókusztej (400ml)
  • 4 ek. cukor (remek lehet mézzel vagy juharsziruppal is)
  • 1-2 sharon gyümölcs 
A tápiókát a forrásban lévő, csipet sóval ízesített vízbe öntöttem, hozzáadtam a gyömbér szeleteket és lime leveleket. Kb.15 percig főztem állandó keverés mellett,  míg zselés, kocsonyás állagú nem lett. Ekkor édesítettem, majd felöntöttem a kókusztejjel. Már csak 2-3 percig főztem, majd hűlni hagytam. Poharakba adagoltam. Amint szoba hőmérsékletűre hűlt a tetejére kockáztam a sharon gyümölcsöt és máris tálaltam. Mert megérdemeltük.  
Glutén és tejmentes.

13 megjegyzés:

Szemi írta...

Micsoda különlegesség! Én még se tápiókát, se sharon gyümölcsöt nem ettem. :))
De szivesen megkóstolnám, mert ez nagyon jól néz ki, biztos finom volt.

Macus írta...

Nagyon szép lett, biztosan finom is. De igazából a Timinél töltött időért irigyellek.

Liloocska írta...

és hol találtál végül tápiókát?

Raindrop írta...

Tápióka pudingot az Esőember óta szeretnék enni, aminek bizony két évtizede is van. :D
Nagyon szép és guszta!
Kíváncsi lennék az ízére.

fevi írta...

Marcsi, már megint valami különlegesség!!!És foglalmam sincs, ha még normális cipőt sem tudunk venni a városban, tápiókára ugyam hol tettél szert. Volt, egy film, amit nagyon szerettem, már nagyon régen láttam sajnos, volt benne egy picit fura csaj, aki egészen oda volt a tápiókáért. Mindig azt evett. Azóta vagyok kíváncsi, mi is ez és milyen íze van. Édes emlékek............

Julika írta...

Tápióka pudingot én már többször készítettem. De sokkal egyszerűbbet :((( Hamarosan kipróbálom ezt a változatot ! Örülök, hogy nektek is ízlett.

trinity írta...

Én még tápiókagyöngyöt nem láttam sehol, de képzeld, ma vettem sharon gyümölcsöt! Holnap valami puding készül "alá"-ha már tápióka nincs:)
Köszi a tippet!! Izgalmas nagyon!

Bianka írta...

Még sosem ettem, de nagyon guszta

Limara írta...

Köszi!:) Hát tápiókát Pesten vettem az Ázsia boltban a Nagycsarnokban.

Márti írta...

Mindig meg tudsz lepni! Sharon gyümölcs, tápióka... habár erről már hallottam, de még nem próbáltam!

Cilee írta...

Soha nem ettem még tápiókát, de bavallom, a sharon gyümölccsel se futottam még össze... viszont csiklandozza a fantáziámat. Minden bizonnyal nagyon finom lehetett!

lalcsika írta...

egy kérdésem lenne , tápioka ügyben ..ezek a kis kinai emberkék nem ezt használnak véletlenül a kinai ételek zselés, kocsonyás jelleg eléréséhez, a kukorica keményitőn kivül,.egy kérdés csak hamár ázsia bolt:-)

Limara írta...

meg kell mondjam, fogalmam sincs...