2010. december 30., csütörtök

Szilveszter


Sokan kérdezik, mit sütök-főzök szilveszterre, hogyan fogunk ünnepelni. Meg kell mondjam, a szilveszter nem tartozik a kedvenc ünnepeim közé. Azt szoktam mondani, ez is csak olyan nap mint a többi. Talán mert nem vagyok az a bulizós fajta, soha nem is voltam, fiatalabb koromban is visszafogottan buliztam. A kötelező fennmaradás nálam azt váltja ki, hogy nyolckor már ásítozom, tízkor már leragad a szemem, éjfélkor már nem kell a korty pezsgő sem, alig várom a himnusz végét, hogy bújhassak a paplan alá.
Persze minden évben megbeszéljük a barátainkkal, hogy most aztán elmegyünk szórakozni valahová, aztán maradunk itthon. Néha átjönnek a barátaink pár órára vagy mi megyünk hozzájuk, de annak is közös szunyókálás szokott lenni a vége. Elég muris, a gyerekeink vidáman elvannak a másik szobában, mi meg a kanapén bóbiskolunk.
Most négyesben leszünk itthon. Természetesen lesz ünnepi vacsora. (A férjem ma hősiesen magára vállalta a bevásárlást. A városban ugyanis szinte lehetetlen közlekedni. Minden út, járda jeges. Tiszta horror ahogy a biciklisek csúszkálnak az autók előtt. A rádió szerint Makón van a legtöbb kéz és láb törött ... )
A fiúk kívánsága hidegtál volt. Kolbásszal töltött karajjal, tormás sonkatekerccsel, talán készítek kaszinótojást is, és majonézes salátákat, lencsesalátát. Sütök pogácsát, még nem tudom milyet, bár a férjem hozott házi tepertőt, gondolom célzásként. Tiramisut akartam készíteni, de nem kapott sehol, mindenki azt kereste. És azt hiszem Judit malackáit is megsütöm, nagyon helyesek. Lesz megint Sportlikőr a gyerekeknek Vikitől, karácsonykor is imádták.
Szóval, így, csendben fogunk ünnepelni! Ti buliztok kedves Olvasóim?
A saját hidegtálam még nincs meg, de egy kedves ismerősöm, M. Péter nem régen elküldte az általa készített hidegtálak fotóit. Gyönyörűek! (a képekre kattintva kinagyíthatóak)



13 megjegyzés:

Andi írta...

Hát ezek a malacok nagyon édesek!
Szép és gusztusos minden! Boldog új évet kívánok Nektek!

nöné írta...

Csak úgy csendesen, mint Ti, bóbiskolva, olykor eszegetve, TV-t nézve. Készülnek nálam a sütik: sakkszelet, méteres kalács, este sajtos ropi, fő a kocsonyám, holnap gombaropogós, töltött hús. Nem is tudom, miért ilyen buta az ember, hogy az ünnepek alatt azt hiszi éhen hal, és egy csomó-csomó mindent készít, hogy aztán unásig egye majd a következő napokban.

Kívánok Neked és Családodnak minden szépet és jót, sikeres, boldog új évet!

Márti írta...

Én teljesen megértelek! bár én mindig nagy bulizós voltam (negyven felé most már kevésbé)de maga a szilveszteri bulit én sem kedveltem soha, fene tudja miért!
A sportlikőrt köszi, én is kipróbálom!
Jó bóbiskolást:) és
Békés Új Évet nektek!

Macus írta...

A "likőr" tavaly óta nálunk is kedvenc, Vikinek hála. Ma a barátnőmékhez is vittem Sándorfalvára. Ahogy hazaértünk, Bálint készíteni akart itthonra. Már kész.
Mi is itthon leszünk, bár én igazából buliznék, de nem lesz kivel.
Így aztán itthon leszünk négyesben a kisebbekkel. Egész este kötni fogok terveim szerint. Valami kaja biztosan lesz, de csak úgy hétköznapiasan.
Ha idén már nem találkoznánk, akkor olyan új évet kívánok, amilyet szeretnél. De mindenképpen legyen benne sok olyan nap, mint a keddi volt. (Ha Neked is annyira jó volt, mint Nekünk.)

Bianka írta...

Micsoda lakoma
Boldog és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok

Névtelen írta...

Szia Limara! Milyen megnyugtató ilyet olvasni. Nekem is olyan nap, mint a többi. A kötelező bulizás, berugás engem csak feszélyez. Igen, éjfélkor, egy átsütött, átjópofizott nap után leragad nekem is a szemem. Idén a szüleim jönnek csak át. Talán megbocsátják, ha elköszönök hajnal előtt:) A malacok nagyon guszták, holnapig meggondolom:-) Nagyon boldog új évet neked és családodnaj!!! Boros Anna

Mák írta...

De érdekes!Mi is pont ilyen nem bulizós, elalvósok vagyunk..idén még ezen a kajadömpingen is elgondolkodtam, mert nálunk egyszerűen nem fogy el és feleslegesnek érzem...mondjuk két sütit tervezek, meg a férjem kért kaszinótojást, malackahúsunk is lesz valamennyi, de tuti jót fogok szundizni :D:D:D:D...pláne ha a műsorra gondolok..mindig szétunjuk a fejünket rajta...

Névtelen írta...

Mi sem bulizunk, csak a gyerekek, de hát ők már olyan nagyok(20 és 24), igy kettecskén a párommal, DVD-zünk, virslit eszünk, és teával koccintunk, mivel pezsgőzni nem szeretünk. Olyan este lesz mint a többi, éjféltől pedig telefonálgatunk, főleg a gyerekeknek, meg a rokonoknak.

Boldog új évet neked és Kedves családodnak

Andi/cuki írta...

Boldog és sikerekben, egészségben, szerencsében gazdag új esztendőt kívánok Neked és családodnak!:-))

Jutka írta...

"Mit van mit kívánni
Ily áldott időben?
-Adjon Isten,ami nincs,
Ez uj esztendőben."
Arany János szavaival kívánok Neked és szeretteidnek nagyon boldog Új Évet! Jutka

Szirtesdori, alias Dorkadesign írta...

Köszönöm az egész éves sok-sok finom receptet, amit megosztottál velem is! "Jövőre Veled ugyanitt::))"
Mi tollasbálba megyünk, ahogy drága nagyikám mondta annak idején..azaz ágyikóból nézzük a tévét, hasét, pogit, virslit és sajtos rudat rágcsálunk::))
Boldog, sikerekben és egészségben bőséges új esztendőt kívánok Neked és Szeretteidnek!

Brigitta írta...

Akár én is írhattam volna a bejegyzést,mert éppen így vagyunk mi is. Nem vagyunk bulizós család, a férjem nagyban alszik,én meg kűzdök álommanóval,és éjfél előtt 5 percel bontjuk a pezsgőt,ébresztgetem azuramat,így sikerül kissé kóvályogva koccintani.A több évi tv műsor már nem igazán kecsegtet semmi jóval,és végül elalszom én is.
Nem vágyom a zajos tömegbe,jó nekem így csendben is.
Egyébként az utak nálunk is nagyon jegesek,pedig fel vannak a télre készülve. Igen ám,de ha a város nem fizet,akkor bizony nem is tisztítanak az illetékesek.Láttam éppen a tv-ben ,hogy valóban sok a baleset felétek.

De rosszat nem beszélek,inkább
B.U.É.K.! Az egész családnak!:)

Mary írta...

Boldog Új Évet Kívánok Limara! :)