2010. december 3., péntek

Mézeskalács adventi koszorú az idén is


 Kissé lemaradtam az idén az adventi koszorúkkal, de végre sikerült elkészítenem őket. Az idén nem a szokványos koszorú formát választottam, kicsit szerettem volna újítani. Tudom, már az sem szokványos, hogy mézeskalácsból készül, bár egyre többen készítenek ilyen illatos, különleges koszorúkat. Csodás hangulatuk van, aki még nem próbálta, bátran álljon neki. Karácsonyfákat álmodtam meg. A lenti volt az első, miközben azt díszítettem, írókáztam, jöttek a gondolatok a következőről. A fenti lett a mi koszorúnk, piros-fehér-zöld koszorú egészen véletlenül. Mézgyertyákat szerettem volna ugyanis, de csak zöldet kaptam. A valóságban sokkal szebb, mint itt a képen, de egyszerűen nem tudtam jól fotózni.
A szokásos mézes tésztából készült, mint ahogy a lenti formák is.

23 megjegyzés:

Garffyka írta...

A tavalyi írókázós-mézes bejegyzésed óta hálás vagyok neked, mert annak hatására kezdtem el mézeseket rajzolgatni. (szorgalmas 'tanítvány' vagyok, jövő héten egy egész ovinak viszek jótékonysági vásárra írókázott mézest :)

Szépek a adventi koszorú-fenyők, a zöld gyertyás egészen különleges a piros rajzolattal.

Mivel színezed az írókát? Én folyékony ételfestékkel próbáltam, de max rózsaszín lett (többet nem mertem cseppenteni, nehogy túl híg legyen).

Limara írta...

Garffyka! Köszönöm szépen!:) Én sűrű, zselé szerű színező pasztát használok. Karácsonyi piros a színe:)
Az ovisok nagyon fognak örülni:)

Vera írta...

Nagyon szép lett. Igazán szépen rajzolod meg őket.

Evelin írta...

Már elég rég nézegetem azt a sok szép és finom dolgot amit csinálsz, ma éppen a gubarudat sütüttem meg, most vettem ki a sütőből. A mézeskalácsok is nagyon izgatnak, egyik szebb mint a másik .Ezzel a maival véglegesen meghoztad a kedvem, holnap én is kipróbálom. Azt szeretném tudni, hol lehet ilyen sokféle és forma kiszúrót kapni? És hogy lehet ilyen szépre kidiszíteni????Ez persze költői kérdés volt, gondolom sok-sok gyakorlat kell hozzá!

Mary írta...

Nagyon szépek lettek Limara!
Én még nem készítettem mézest.
Egyszer ki kéne próbálnom! :)

Ditta tortái írta...

Nagyon gyönyörű lett,csak ámulok mindenkinek a mézeskalácsain:-)én már csináltam házikót,ládikót idén mikulásra ajándékba, életemben először:-),ahhoz képest nem is lett rossz még ilyeneket nem csináltam,csak amit megettünk formákat,de még csinálok idén az biztos lopom az ötleteket:-)

Eisenstock Ildikó írta...

Habosan gyönyörű! Az ötletet köszönöm, lehet, hogy jövőre mi is kipróbáljuk.

irikova írta...

Gyönyörű! Áldott Adventi készülődést!

Kati írta...

Kedves Limara!

Egyre többet kipróbálok a receptjeid közül és épp tegnap mézeskalácsokat sütöttem. Az általam eddig kipróbált receptek közül a Tiéd a legjobb. Köszönet érte :) Készült egy adventi koszorú is, ami most már írókázottan, gyönyörűen emeli a lakás adventi hangulatát, ami a Te ötleteid nélkül nem jöhetett volna létre :) Köszönöm még egyszer!

Sütis néne írta...

Nagyon szépek lettek, jó ötlet a karácsonyfa forma!:-)
Jövőre én is kipróbálom majd.

erika írta...

Csodaszépek az idei mézeseid is!Áldott Adventet kívánok!

Raindrop írta...

Varázslatos Marcsi! :)
Gyönyörű és különleges!
Az apró házak szuperkedvenceim. :D

Bianka írta...

Nagyon szép, hangulatos

Moha írta...

Nagyon szép lett! A zöld gyertyákat is ti tekertétek méhviaszból, vagy azt vetted? Még nem láttam sehol iylen szép sötétzöld színűt.

Limara írta...

Köszönöm szépen!:)
Moha! Vettem, arra még nem vállalkoztam, hogy gyertyát öntsek:))

fevi írta...

Marcsi, elképesztően gyönyörűek ezek az adventi naptárak. Bárcsak én is tudnék ilyet csinálni! A gyerekek már majd nem az összes mézeskalácsodat felfalták, és tényleg baromira finom. Én is csentem belőle. De azt hiszem neki kell fognom, hogy csináljak én is. Szóval most megyek barangolni a receptjeid között, remélem hamarosan rábukkanok a csoda mézeskalács receptjére. puszi

Limara írta...

Évi ! Köszönöm szépen, a gyerekeknek nagy puszi:)) Itt a felső kép alatt belinkeltem a receptet:)

Moha írta...

Limara a méhviasz lapot lehet kapni a méhészeti boltokban akár színezve is, csak méretre vágva fel kell tekerni, közepén egy darab kanóccal. De ilyen szép fenyőzöldet még nem láttm sehol.

Hanadeka írta...

Kedves Limara! Gyönyörűek, gratulálok és nagyon köszönöm a mézeskalács receptedet. Tegnap délben kevertem be, de nem bírtuk ki, este kisütöttünk 2 tepsivel a kislányommal, és eszméletlenül finom lett, nem is maradt belőle. Jó, hogy egész adagot kevertem be, ma folytatjuk a sütögetést. :D Szóval egy hatalmas köszönöm szépen Neked!

Névtelen írta...

Nagyon szépek a mézeskalácsaid Marcsi, nagyon tetszik nekem a fehér-rózsaszín színösszeállítás!
nagyzsuzsa

konczbea írta...

Marcsi! Újra és ismét nagyot alkottál! Régen néztem már be hozzád, de sokszor gondolok Rád, és azokra a remek évekre, amikor itthon voltam a pici gyerekeimmel, és megtanítottatok kenyeret sütni. Sajnos mostanában kevés az időm: család, munka, egyetem és sajnos a kórus már bele sem fér. Most megint elkapott a harci kedv... Szoríts, hogy meg is maradjon!!!
Boldog ünnepeket! Bea

Névtelen írta...

Kedves Limara!
Már nagyon régóta olvasgatlak, a te hatásodra kezdtem el a kenyérsütést is és ezért világ életemben hálás leszek neked.
De most megint elvesztem amint megpillantottam ezt a gyönyörűséges adventi mézeskalács csodát. Azt tudom, hogy az első gyertyagyújtásról már lemaradtam, de akkor is kell egy ilyet csinálnom.
Én csak amatőr mézeskalács sütögető vagyok, írókázni nem is szoktam. Ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni tőled. Hogyan lehet megoldani, hogy egy ekkora felületet ilyen szépen befedel cukormázzal? Mi ennek a taktikája?
A válaszodat előre is köszönöm.
Lidus

Limara írta...

Lidus! Egy kicsit lágyabbra kell készíteni az írókát, rákenni a tésztára és vizes, de csak épp nedves legyen, ecsettel elsimítani. Egyszerű, majd meglátod.