2010. október 28., csütörtök

Kifőztük Karácsony

Közeledik a Karácsony, a legtöbb háziasszony már gondolatban készülődik, tervezi a menüt, a sütemények sorát. Mi gasztrobloggerek legalábbis bizonyosan. Kilószámra gyártjuk majd a süteményeket, a lakásainkat mézeskalács, fahéj, narancs illat lengi be már hetekkel az ünnep előtt.  Fontolgatjuk, hogy libamájat vagy különleges kacsamellet adjunk Szenteste a szépen megterített asztalra. És alig várjuk, hogy láthassuk a gyermekeink örömtől csillogó szemét, amikor a gondosan kiválasztott ajándékainkat bontogatja. A legszebb ünnepünk...
Mindenkinek ilyen ünnep járna, de sajnos vannak családok, ahol nemhogy ajándék, de ünnepi fogás sincs, sőt sokszor még karácsonyfára sem telik. Gondoljátok el, mit érezhet az az édesanya, aki ezen a szent ünnepen is éhesen fekteti le a gyermekét, mit érezhet az a kisgyerek, aki hiába várja a csengettyűszót.
A gasztrobloggerek már sokszor bizonyítottak, sokszor megmutatták, hogy odafigyelnek a rászoruló, az éhező vagy hátrányos helyzetű gyermekekre, nagysikerű jótékonysági akciók sora bizonyítja az érzékenységüket.  Most a Kifőztük csapata hív segíteni. 115 blogger közreműködésével megalkottak egy gyönyörű karácsonyi magazint - pdf formátumban- fantasztikus étel, ital, kézműves ajándék ötletekkel. Itt átlapozhatod az újságot.
Arra kérünk kedves Olvasó, hogy támogasd ezt az akciót! Nincs minimális licit összeg. Amennyit megengethetsz magadnak, amennyit jónak látsz utalj át a


oldalon található számlaszámra. Ezután megkapod a kódot, amivel letöltheted magadnak ezt a gyönyörű magazint. A számlaszám a Magyar Élelmiszerbank Egyesületé, akik vállalták, hogy a befolyt összegből a rászoruló családoknak élelmiszer csomagot juttatnak el. Vállalták, hogy beszámolnak az adományok célba juttatásáról.
Köszönjük!


4 megjegyzés:

Lilla írta...

Én már a letöltött szám egyes fogásait is beleterveztem a karácsonyi menünkbe. Minden száma megvan a Kifőztüknek. Ismét egy magas színvonalú terméket adtak ki a kezükből a bloggerek! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Én is közzétettem a Facebook-on, és több ismerősöm is mondta, h eddig nem hallott a kiadványról, de küld pénzt, mert tetszik neki. Jó érzés, h így ismeretlenül is kicsit segíthettem.

szepyke írta...

Limara, köszönöm!!!!


Lilla, jó volt olvasni, amit írtál!:)

ice_nic írta...

Sziasztok!

Én is megosztottam Facebookon, és amennyit tudtam, adakoztam is.
Belelapoztam a kiadványba, a süteményeknél már az ájulás kerülgetett :D Istenien néznek ki a receptek. Simán el tudnám képzelni, hogy valós receptújságként havonta, negyedévente levegyem az újságárusok polcairól. Gratulálok a laphoz és a kezdeményezéshez is.

Julika írta...

Én is megosztottama Facebookon és egy kicsit adakozni is fogok amennyi tőlem telik. Gratulálok mindenkinek a kedvezményezéshez !