2009. augusztus 12., szerda

Zsemle sonkával, tojással

Az én gyerekeim eléggé el lettek kapatva, csak a friss péksüteményt eszik meg, a másnapos zsemlét már nem. Ilyenkor jön a bundás zsemle vacsorára vagy ebédre finom spenóttal, vagy ez a sonkával, tojással töltött sült zsemle. Nagyon egyszerű, nagyon finom, akár vacsorára, akár reggelire.
A sütőt bekapcsolom. A zsemlék kalapját levágom, a belét kiszedem majd tejben megmártom egy pillanatra, és kibélelem egy-egy szelet sonkával, az enyhén füstölt változat a legjobb. Erre ütök egy tojást, amit pici sóval, borssal ízesítek, megszórok reszeltsajttal. Beteszem a forró sütőbe és kb. 15-18 perc alatt szép pirosra sütök. A megpirult tetejével mennyei kitunkolni a lágy sárgáját.

10 megjegyzés:

Zsuci írta...

Ez egy irtó jó ötlet... megvan a vasárnapi reggelink!
Köszi! :-)

Vali írta...

Limara ez nagyon jó ötlet. Nekem megeszik a tegnapit, de a frisset jobban szeretik.

Zsófi írta...

Ez nagyon guszta,gyors és egyszerű:)
Szoktam hasonlót én is,de az tovább tart.Egy kis gombát,sonkát aprítva összesütök kis vajon,egy csepp tejszínnel.A zsemle belsejével összegyúrom,só,bors és ezt töltöm a zsemlébe.Kicsi mélyedést formálok a tetejébe és én oda szoktam tojást ütni:)Sajt rá és be a sütőbe:)Nálunk néha még ebédnek is elmegy:)
Nagyon guszta dolgokat készítesz,sokszor be szoktam ide lesni:)

Zsófi írta...

Jaaj remélem nem értesz félre,nem okoskodni akartam,csak kapásból beugrott ahogy én csinálom:)

Andi írta...

Na most akkor valamit nem értek, ha már eleve kész van a zsemle (már ugye egyszer megvolt sütve) akkor a további sütéstől nem fog nagyon kiszáradni? Nem lesz betonszerű? Mert én már csináltam egyszer és ha nem permeteztem volna vízzel közben (5 perc után már látszott, hogy a zsemlének már elég volt a tojás viszont még nagyon nyers) akkor szerintem dobhattam is volna a kukába :D Akkor valamit én csináltam rosszul?

szepyke írta...

Tényleg jó, és remekül variálható!
Én kolbásszal és fetával is szeretem, és arra a tojást. De szinte végtelen, hogy mivel töltjük meg! És imádom a sajtot a tetején!:D

Gina írta...

Nagyon guszta,jöhet akár vacsorára is!

Csibe írta...

De jóóó! Imádjuk a hasonló meleg sajtos dolgokat.

bake!Ann írta...

Szia Limara!

Kezdek házikenyér függő lenni, és ez miattad van:)!!! amit köszönök!Nekem a régebbi hajtovánnyal kapcs.lenne kérdésem. A töltelékbe a margarin sütőmargarin vagy amit kenyérre kenünk? Nem jobb vajjal? Várom válaszod, mert nagyon kipróbálnám. Köszönöm, Bora

Unknown írta...

Hú de jól hangzik, mindenképp kipróbálom!