2009. február 20., péntek

Töltött palacsintva rántva


E.Margit oldalának nem csak a kenyérsütés szeretetét, hanem talán egy még fontosabb dolgot is köszönhetek, mégpedig igazi barátságokat. Fantasztikus dologra képes az internet. Amikor csatlakoztam ehhez a remek csapathoz álmomban sem gondoltam, hogy ilyen kapcsolatok fognak szövődni. Az évente megrendezésre kerülő találkozók személyessé tették a netes barátságokat. Az első találkozóra készültem a legizgatottabban, hiszen olyanokkal készültem személyesen megismerkedni, akikkel már naponta váltottunk szavakat a kenyérsütés kapcsán a fórumon. Jó volt a nickneveket arcokhoz kötni. Innentől kezdve más lett a napi fórumozás is, több került a szavak mögé.
Néhány társammal igazi, mély barátság is kialakult, velük szorosabb a kapcsolat, nagyon fontossá váltak az életemben. Sajnos a távolság korlátokat szab, de szerencsére Nelly barátnőm viszonylag közel, tőlünk "csak" 40 kilométerre lakik. Vele rendszeresen találkozunk, bár be kell vallanom, többnyire ő látogat meg engem. Ezeket a találkozásokat össze szoktuk kötni liszt beszerző úttal is általában. Így történt ez tegnap is, jött Nelly, átautóztunk Tótkomlósra, feltankoltunk liszttel. Most megnyugodtam, van megint 100 kiló a kamrámban.
Mikor jön a barátnőm, szeretem valami finomsággal megvendégelni ebédre. Sokszor készítek valami különlegeset, de tegnap egy egyszerű töltött palacsintára esett a választásom. Megmondom őszintén, lehet, hogy nem épp divatos a rántott étel, de én egyszerűen imádom ezt a palacsintát. Bűnösen jót tudok belőle enni, fantasztikus, ahogy a friss ropogós bunda alatt a vékony palacsintatésztából előbukkan a lágy, krémes töltelék. Örömömre a barátnőmnek is nagyon tetszett. Nem is akartam róla írni, ő kérte, hogy feltétlenül tegyem fel.
Pontos receptet nem is nagyon írok róla, egy egyszerű fűszeres darálthúsos tölteléket készítek, amit sajtos besamel mártásba forgatok. Ezt a krémes tölteléket teszem a palacsinta közepére, két oldalát ráhajtom, majd feltekerem. A szokásos módon panírozom, kisütöm. Tejszínes rizzsel tálaltam, de a majonéz sem maradhat el mellőle.

22 megjegyzés:

Gesztenye receptjei írta...

Limara!
Nagyon guszta!

Tegnap este olvastam a 100 legjobb palacsinta receptes könyvemet és pont én is a hétvégi vendégségre egy ilyen töltött - rántotta palacsintát néztem ki :-)))
100 kiló liszt??? az meddig elég Nektek? :-))))
gesztenye

duende írta...

Éljenek a hedonisták!!!!!!!

Divatos vagy sem, kit érdekel?! Imádom a köpenyes finomságokat! :)

Palócprovence írta...

Csatlakozom Duendéhez! :))

Chef Viki írta...

Limara drága, merrefelé állomásozol? Tótkomlós? Hisz az itt van a közel(em)ben :-)

Egy kisebb, szuperjó csapattal már a 4. találkozó kerül megszervezésre, annyira jók szoktak lenni, hogy utána mindenkinek fülig ér a szája napokkal később is :-)

Mehike írta...

Hiába ebédeltem most, ahogy olvastam a palacsintás történetet egyre jobban összefutott a nyál a számba. Biztos nagyon finom.
Szeretek Hozzád belátogatni

A.C.E írta...

Szia Limara!

Már félve nézek be hozzád, tudd meg miattad hagytam abba a fogyókúrámat is :). Legalább ne fényképeznél ilyen jól! :)Még jó, hogy az illatok nem jutnak el hozzám!

Brigitta írta...

Limara,ebből a finomságból igazán repíthetnél felém is,elvégre én sem lakom messzebb!DDD Nagyon guszta!
Az írás megint szívhez szóló!!!

erika írta...

Drága Limara! Rendkívül kedves "előszót" írtál a palacsintához!Úúúgy szeretek olvasó "vendéged" lenni...és ha még kosztosod is lehetnék...!!

nelly írta...

Most ebédeltem én is, de csak nyelek,nyelek e szépség láttán. Pláne, hogy volt alkalmam személyesen is megtapasztalni, hogy milyen finom!!! Így aztán most kezdhetek neki én is, hogy elkápráztathassam a családot. Bár nekem azért még kell egy kis gyakorlat!

Brigitta írta...

Nellykém,irigy is vagyok!!De csak jó értelemben!!

Julika írta...

Nellykém ! Én is irigy vagyok rád mint Brigitta !
Limara ! Igaz én messzebb lakom (sajnos), de hozzám is repíthetnél. Élvezettel olvastam a bevezetődet és sóvárogtam, hogy bárcsak én is mehetnék veled lisztszerző körútra :)))

Brigitta írta...

Julika ez jóó!!

Limara,úgye milyen összetartó kis csapat vagyunk itt is!?:))

Névtelen írta...

Szeretném elkészíteni ezt a palacsintát, de nem kell előbb megdisztelni a húst-itt elkadtam.Köszi a segitséget!
Udv Brigi

Limara írta...

megnyugodtam! :)) Jó, hogy a bűnös élvezetekben társakra találtam! :))
Pazsu! 3-4 hónapig remélem! :))
Viki! Makón állomásozom! És te?:))
Mehike! Köszönöm! :))
Eszter! Ekkora terhet rám rakni... !:)))
Erika! Tudod, a távolság miattad is volt... :))
Brigitta! Bármikor :))
Julika! Te mindent tudsz! :))
Nelly! :)))

Limara írta...

Brigi! De, de!teljesen készre kell sütni. Hagymán pirítom meg a húst, fűszerekkel, só, bors, kakukkfű, petrezselyemzöld. teszek általában hozzá kevés füstölt sonkát, vagy bacont, lehet hozzá gombát is adni. Szoktam pici pirosarannyal is ízesíteni (még egy bűn!!!). Mikor kész, csak akkor etszek hozzá apróra vágott kaliforniai paprikát. majd a besamelt. :))

Chef Viki írta...

Limara, Békés megye, megyeszékhely :-) Kicsi ez az ország :-))

Limara írta...

Kicsi bizony! Nem régen jártam felétek! :))

libi írta...

Szia!
Finomat készítettél már megint! :)
puszi

Lilla írta...

Limara:9 Nagyon fini lehet ez a töltött palacsinta, bár én még sosem készítettem ilyet...de ami késik nem múlik. Viszont pénteken a gyerekeimnek farsang volt, és és a Te recepted alapján csináltam meg a Farsangi fánkot! Nagyon jól sikerült. Köszönöm:)

Limara írta...

Lilla! Én köszönöm! :))

Karulino írta...

Jól néz ki! De hogy is van ez a tejszínes rizs?

Limara írta...

Karulino! Beillesztettem a linkjét a tejszínes rizsnek a szövegbe! :)