2009. február 4., szerda

Kedvenc szakácskönyveim

Palócprovence küldtem nekem a következő körkérdést, a kedvenc szakácskönyveimről. Elég nehéz volt 5 könyvet kiválasztani. Gyűjtöm a szakácskönyveket, sok-sok kedvenc van. Rengeteg újságot is felhalmoztam az évek során, a Magyar Konyha és más újságok is elég sok helyet foglalnak el. Az újságokat mostanában már nem veszem. Elég nehéz volt róla leszoknom, na jó, néha egy-egy Magyar Konyha vagy Vidék Íze azért a kosaramban landol.
Horváth Ilona szakácskönyve szerintem mindenkinek meg van. Tizenéves koromban kaptam, talán ez volt az első szakácskönyvem. Ma is sűrűn forgatom, látszik is rajta.

Ezt a kenyér receptes könyvet az első kenyérsütőgépemmel egyszerre kaptam. Nagyon sok jó recept van benne, rengeteg ötletet merítettem belőle, bár gépi kenyeret soha nem sütöttem ebből.
Nigella, J. Oliver, Stahl Judit szintén sorakozik a polcomon, talán őket forgatom a leggyakrabban. Míg nem voltak meg a Nigella, Jamie könyvek, addig kazettára vettem a műsorokat a tévéből.

Frank Júlia Szárnyasparádéja remek gyüjtemény, sok kedvenc étel származik ebből, például a "nem lehet abbahagyni csírke" is. Nagyon szeretem.

F. Nagy Angéla padlizsánreceptjei. Nem is tudom mióta van meg ez a kis füzet, nagyszerű padliszánételekkel. Ájult imám, vagy a legjobb muszaka recept, amit csak ettem idáig, ebből származik.

És a +1 : Mivel sütni is szeretek. A sütés nagy enciklopédiája, a húgom lepett meg vele néhány éve. Az aprósütiktől, bon-bonoktól kezdve a fantasztikus tortákon, kelttésztákon át szinte mindent érint, ami a sütemény kategóriájába tartozik.

Továbbítanám a kérdést Valinak, Sylviának.

6 megjegyzés:

Palócprovence írta...

Jó kis lista! :)))

Névtelen írta...

Azt a padlázsános könyvet még nem is mutattad. Nem bánom, ha helyette muszakát kapok. Hú, de ennék most!
libi

Vali írta...

Megkaptam. Dolgozni fogok a kérdésen.
Köszönöm.

starfi írta...

hű mennyi jó könyved van!:)

Limara írta...

Köszönöm!

Hugicám rendben van, csinálok neked muszakát, de át is kellene jönnöd valamikor! :))

libi írta...

Házhozszállítás nincs? :) Finom ropogós kiflivel.