2012. január 16., hétfő

Kolbászos csiga

Az örök kérdés mindig, hogy mit csomagoljak a gyereknek uzsonnára. Az elmúlt napokban csigáztunk. Volt sós, volt édes, volt egyszerűbb és kissé macerásabb, de mindig sikere volt.
Ezek kolbászos tölteléket kaptak, a tészta másik fele pedig sonkásat, mivel a kisebbik még mindig nem eszi meg a kolbászt.
A tészta rém egyszerű, a töltelék sem flancos. A megkelt, kinyújtott tésztát megkentem natúr sajtkrémmel, bőségesen pakoltam rá kolbászt és reszeltem rá sajtot. Feltekertem, majd szeleteltem. A szeletelésben van egy kis trükk, ugyanis csak minden második szeletet vágtam át teljesen, a közte lévőt csak annyira, hogy a legalsó tésztaréteg érintetlen maradjon. Majd a két tekercset kifordítottam.

































A szétnyitást érdemes már a tepsin elvégezni, hogy a töltelék ne szóródjon szét.

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 2 tk. só
  • 1 tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dl tej
  • kb.2 dl víz 
  • 3 dkg élesztő
A hozzávalókat bedagasztom, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kettéveszem , majd egyenként 2-3 mm vastagra nyújtom. Bármilyen töltelékkel megtöltöm, majd feltekerem.
Szeletelem, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatom őket. Újra kelesztem, ezalatt a sütőt 200 fokra előmelegítem. Sütés előtt még a tetejükre is szórok kevés reszelt sajtot. 
18- 20 perc kell nekik, hogy szép pirosra süljenek. 

15 megjegyzés:

Farci írta...

Nagyon guszta!
Nálam most sül a szalonnás pizzás csiga! :)
Szép napot!

Ildikó írta...

Mindig olyan szépeket, finomakat készítesz! Ez is jó ötlet :-)

Erika írta...

Még szerencse, hogy éppen az előbb ebédeltem ...
Gyönyörű, szinte érzem az illatát... ki is próbálom a héten :)

Blogkonyha írta...

Nagggggyon Guszta!!!! Mesés! :o))) Jó ötlet, hogy nem vágod szét középen, tetszik!

kolozsgabi írta...

Na ennek is fog örülni a fiam, lesz mit csomagolni. A hétvégén is Tőled kölcsönöztem, nagy sikere volt!!Ki is tettem: csokismálna

Macus írta...

Jaj, de guszta!
Talán a hétvégén...

zsozsister írta...

Most sütöttem, isteni lett. Esteleg adnál valami jó ötletet édes töltelékre is? Köszi

Névtelen írta...

Örök hálám a receptért! Megsütöttem, tökéletes! Muszáj volt forrón megkóstolni!!!!! Az édes változatnál is ez az alaptészta?
Ildikó72

bonnie írta...

Ebből az adagból kb hány csiga lesz?

bake!Ann írta...

Köszönöm Limara! Most sült meg, eszméletlen illatok vannak és nagyon finom! A minőség nálad garantált!

klau.kom írta...

Istenien hangzik, én eddig csak pizzás és csülkös csigát készítettem, de ezt feltétlenül ki fogom próbálni a közeljövőben !! És szerintem győzelmet fog aratni mind fölött. :)

Névtelen írta...

Nagyon fincsi!Most sült ki.A sütőbe már a hagymás pogi.Az illata isteni.Nincs valami ötleted arra ,hogy sok piritott hagymám van.Ez olyan amit az amerikai hot-dog hoz adnak.A gyerekek megunták és el kellene használnom valamire.Üdv.Marcsi

Névtelen írta...

Háááát... már megint sütnöm kell. ;) 7végére kinéz egy kolbis csiga. Borzasztó, hogy ennyi munkát adsz nekem Limara! Pár napja hamburger zsömle, tegnap szegedi kifli, no meg karácsonykor is itt voltál nálunk, fehér porhanyós kifli formájában, sötöbö... no meg még "fertözök" is Veled, terjesztelek. :D:D Mennyi munka, mennyi munka... :D No de csak így tovább, mindenki örömére! ;) Orsi (swe)

Limara írta...

Bocsánat, bocsánat, bocsánat....:))))

Névtelen írta...

Lehet, hogy csak nekem nincs képzelőerőm, de kaphatnék tippeket a töltelékhez? Esetleg lehetne egy olyan bejegyzésed, ahol csak szendvicskrémeket, töltelékeket sorolnál.
Nagyon köszi!