2011. október 14., péntek

Sütőtökös Brownie

Csak hogy a hétvégére ne maradjunk sütemény nélkül... Sütőtök mániám újabb darabja következik, egy nagyon csokis, nagyon sütőtökös és nagyon egyszerű brownie személyében.

Hozzávalók:
  • 200 g étcsokoládé
  • 120 g vaj
  • 220 g cukor
  • 3 tojás
  • 150 g liszt
  • 1 mk. sütőpor
  • 70 g sütőtökpüré
A tetejére:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g sütőtökpüré
  • 1-2 ek. barna cukor
Elkészítés:
Egy nagyobb jénaiba teszem a darabokra tördelt csokoládét és a vajat. Vízgőz fölött lassan megolvasztom, majd a tűzről levéve belekeverem a kristálycukrot is. Ezután egyesével adom hozzá a tojásokat, mindet alaposan elkeverem, végül a sütőtökpürét. A lisztbe teszem a sütőport, és a csokoládés masszába szitálom. Egy 27cm x27 cm-es formát (jénai sütőtálat) kibélelek sütőpapírral, ebbe simítom a masszát.
A mascarponét és a sütőtökpürét alaposan elkeverem, kevés cukrot is adok hozzá. A csokoládés massza tetejére simítom, egy lapos késsel vagy egy kanál nyelével kissé átrajzolom, nyolcasokat írok bele, hogy márványos legyen. 175 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 30-35 percig. Akkor jó, ha a közepes kissé ragacsos marad.


11 megjegyzés:

Névtelen írta...

hááááát, jó nagyot koppantam, facebookról jöttem a receptért, oszt semmi! :-( nrzsuzsa

Limara írta...

Nem koppantál, ott van a link, ott a recept...

Chef Viki írta...

Számból vetted ki a szót Limara :-) Van otthon sült tök, és pont egy ilyesmi süti fogalmazódott meg a fejemben, a céklás brownie-ból kiindulva :-)

Bianka írta...

Igazán finom lehet

Aniko írta...

Mùlt hèten pròbàltam ki elosszor sutotokos èdessèget sutni, meglepoen
finom lett!Ki fogom pròbàlni ezt a sutototokos
brownie-t is!

Névtelen írta...

Szia Limara! Most sül ez a csoda...nem volt itthon mascarpone-m, igy improvizaltam helyette 2dl vanilia pudingot. Remelem igy is sikerül, alig birom kivarni...:)) Eszter

Aledi írta...

Jaj, ez annyira jól hangzik, muszáj lesz kipróbálni, köszönöm.

süthetek-fözhetek írta...

Kedves Limara!
Bocsánat,hogy igy ismeretlenül írok. Elösször szeretném elmondani, hogy nagyon jók a kenyér receptjeid. Nálunk a hamburgerzsömle és a fehér kenyér a nyerö, köszönet érte! Ès szeretnék egy oldalt a figyelmedbe ajánlani! Igaz német,de itt is nagyon jó és több féle kenyér, zsömle található, ha jól gondolom biztos érdekesnek fogod találni. http://www.ploetzblog.de/
Üdv! Bea
Ps:remélem valamikor én is fogok olyan szép dolgokat sütni mint te, föleg a zsömlékkel vagyok gondban,azok soha nem sikerülnek olyan szépre és könnyüre,de nem adom fel :-)))

Névtelen írta...

Kedves Limara!
A sütőtököt milyen formában használod itt és a többi receptnél?
A zsemlével is van gondom. Gömbölyítem, szép puha a szerkezete, pihentetem, még mindig minden rendben. Utána formázom és innentől kezdve kemény és zömök a tészta nyersen és sütve is.
A serpenyőben sült lepénykenyeret mi brokkoli krémleveshez ettük, úgy, hogy az fordítás után sajtot szórtam rá. Nagyon finom lett. Ezt milyen formában fagyasztod? Nyersen vagy már kisütve? Kicsit sokat kérdeztem, köszönöm a válaszaidat. Üdv, T. Kottner Erzsébet

Névtelen írta...

Limara!

Köszönet a receptért. A babafiam minden heti sütőtök pépijének a maradékát használtam fel.Annyira finom lett, hogy a válogatós lánykám is falta. Mivel minden héten van egy sütőtök-nap ,így kipróbálom a többi receptedet is. nomira

Limara írta...

Kedves Erzsébet! A legtöbb receptnél pürét, azaz sült sütőtököt használok.
A zsemlénél akkor hagyd ki a gömbölyítést, egyből formázd!
Én szinte mindig kisütve fagyasztom a péksüteményeket, de lehet nyersen is, azonnal a formázás után fagyasztani.