2010. március 10., szerda

Tótkomlósi liszt

Ma meglátogatott Vali és Nelly. Elmentünk Tótkomlósra, hoztunk lisztet. 250 kilót. Egy darabig elég lesz szerintem
De nem is ez az érdekes. Sokan kérdezitek, hogy hol lehet ehhez a liszthez hozzájutni. Eddig úgy tudtam, hogy csak itt a környéken kapható, Békés megyén kívül nem terítik. Ez most is így van, de lehet rendelni, házhoz viszik:
http://www.bekesiportekak.hu/
Írtam nekik, egy részlet a válaszukból:
...termékkínálatunkban a legnépszerűbb termékünk a Békés megyei lisztek, köztük is a Tótkomlósi kenyér- és finomliszt. Csomagjaink biztonsággal megérkeznek, ált. 1 nap alatt házhoz viszi a posta. Max. 57 kg-ig vállalunk csomag feladást, egy darabig biztosan kitart egy háztartásban a rendelt mennyiség. A terméket megrendeléskor szerezzük be, így a szavatossági idő miatt sem kell aggódnia vásárlónknak. Hamarosan teljes kiőrlésű bio rozsliszttel is bővül lisztkínálatunk.

23 megjegyzés:

Ottis írta...

Ilyen lisztet nálunk is lehet kapni, pedig jó messze vagyunk tőletek:-)Még a kicsi fiam is ezt a csomagolást szereti a lisztek közül a legjobben:-)

Limara írta...

Igen, tudom:)) Felétek többet visznek, mint amit itthon hagynak:))

veronika írta...

Kedves Limara!A kakaos csiga hozzávaloiban a vaj,milyen vaj?Teavaj,vagy jo a fozomargarin is?Mérleg nélkul,hogy tudnám kimérni a 8 dkg lisztet?Koszi elore is!

Tinca írta...

Köszi ezt a bejegyzést Limara!
Átnéztem a webáruházat, biztos találok mást is a liszt mellé, ha rendelek. Nagyon tetszik. :)

videkek írta...

Köszi a belinkelt weboldalt, nagyon tetszik!

Csygab írta...

Akkor én nagyon jó helyen lakok itt van minden boltban:))

Thrini írta...

Én is nagyon szeretem a tótkomlósi lisztet, nálad olvastam róla. Tényleg jó sütni belőle.
A férjem jár mindenfelé, ő szokta beszerezni, pl. Békéscsabán, azt hiszem a Mezőker boltjában.

Kata írta...

Thrini, meg tudom erősíteni az infódat, Békéscsabán ott a legolcsóbb, de a Reálos boltokban is lehet kapni kicsit drágábban.

Szemi írta...

Ez a liszt engem is érdekelne...
Sajnos megrendelni nem tudom,Szlovákiában élek. Meg tudná esetleg valaki mondani,hogy Esztergom kornyékén kapható-e valahol?

Tűzpadka írta...

Szia Limara!
Beszéltem telefonon a Makói grill fesztivál szervezőjével. Május 29. -én szombaton lesz. Jelenleg úgy tűnik hogy részt veszek rajta. Két dolgon töröm a fejem: A Mátyás asztal, és most van egy nagyon érdekes olasz reneszánszból való receptem is. (Marhahús) Egyenlőre képtelen vagyok dönteni melyik lenne jobb... Téged érdekel a dolog? Gondoltam lehetne egy finom kenyér is az asztalon!

Limara írta...

Igen, érdekel bizony, szívesen sütök neked kenyeret! :))

Norena írta...

Limara, tudod, tótkomlósi vagyok, de Bp-en élek 20 éve. Drága anyukám cipel nekem havonta 3-4 kg lisztet a vonaton, hogy legyen legalább néha hazai. Néhány hete felhívtam a malmot és megkérdeztem, nincs-e rá mód, hogy ennél könnyebben eljusson hozzám a termékük. Azt mondta, semmi ötlete sincs. Hála neked, már van:) Azért azt meg szeretném kérdezni, hogy létezik, hogy a kenyérlisztet a malomban 100 forintért adják? Azt mondta a pasi, hogy a finom 130, a kenyér 100.

Limara írta...

Szia Norena! Nem, a kenyérliszt 90 forint alatt volt, a finomliszt talán 90 ft volt és a graham 87 ft!!! :)))

Norena írta...

Akkor a csomagküldősék jó kis haszonkulccsal dolgoznak. Nem hiszem, hogy 160-ért fogom a kenyérlisztet venni náluk:) Inkább várok, míg valaki felhoz nekem egy nagyobb adagot kocsival. Nem lehet, hogy a mennyiségre való tekintettel kaptál ilyen kedvezményt? Ez meglehetősen baráti ár, ennyiért még rosszat sem kapok máshol, nemhogy a legjobbat:)

Limara írta...

Nem, ha egy kilót veszel, akkor is ennyi:))Igen, ez a szenzáció, hogy ilyen árért kapsz remek lisztet:)

Unknown írta...

Kedves Norena!

Engedd meg, hogy hozzászóljak a megjegyzésedhez a haszonkulcsunkkal kapcsolatban. A csomagküldés magas élőmunka igényű tevékenység, nem csak úgy "leveszitek a polcról" a terméket. Mi beszerezzük, megfelelő dobozba tesszük (hogy ne lötyögjön, így nem sérül szállítás közben), majd a 20-30 kg-os csomagokat kell emelni. Mindezért nem számítunk fel semmilyen díjat. Érdeklődöm, Te megtennéd ezt nekem 800 vagy 1000 Ft-os árrésért, ami után adózni kell még, mert minden csomagban ott a számlánk? Mi megtesszük a vásárlóinknak. Üdv: Sáfián-Gerencsér Szilvia, Békési Portékák Kft.

Norena írta...

Kedves Szilvia! Limarát végtelenül tisztelem, ezért úgy érzem, ez nem az a felület, ahol vitatkozni szeretnék. Nem szerettem volna senkit megsérteni, csupán megfogalmaztam a véleményem. Az e-mail címem: farkas.nora70@gmail.com. Amennyiben a továbbiakban van mit megvitatnunk, kérem, privát levelezés útján tegyük. További munkátokhoz sok sikert kívánva üdvözlettel, Farkas Nóra
Limara, elnézést kérek, nem volt szándékomban igényes oldaladhoz méltatlan vitát generálni!

Ágnes Anna írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Hajni írta...

Ezek nagyon jó árak!!!
És ha ennyi pénzért még rendesen egy kg liszt is volna benne,nem 90 dkg mint az összes többiben.......
De mindegy is az a 10 dkg ha olyan jó a minőség.
A férjem már el is határozta,hogy elmegyünk a jövő hónapban és bevásárolunk.
Tótkomlósra kell menni a malomhoz ahol gyártják?

Limara írta...

Notte!
Igen, a malom a város végén, a békéscsaba felé eső részén van. fél héttől délig vannak nyitva, de csak hétfőtől péntekig. Egy időben mértem kiváncsiságból, meg volt a kiló a zacsikban:)

Unknown írta...

Kedves Limara!
A blogod nagyszerű, én függő lettem. Női családtagjaim és barátok a könyvedet fogják karácsonyra megkapni.
Csak a blogodról főzök és sütök, családom legnagyobb örömére. Minden tökéletesen sikerül.
Szeretném megkérdezni, te melyik lisztből, mennyit szoktál venni, azokat milyen árban, illetve a Békési portékák oldal megszűnése után most hol tudnám beszerezni. A könyved mellé lisztet is csomagolnék ajándékba, mellé a bejglit és mézeskalácsot.
Hálás köszönettel, Marcsi

Limara írta...

Köszönöm szépen! :)

Már jó ideje tüskeszentpéteri lisztet használok, a tótkomlósi minősége hullámzó lett sajnos......a tüskeszentpéterit Zala megyéből hozatom

Unknown írta...

Tothkomlosi liszt online vasarlasa itt lehetseges, http://bolthely.hu/biobolt/lista/5049e5d60b3fb_Lisztek