2010. március 24., szerda

Almás palacsinta a kényeztető reggeli

















Az ünnepelt kedvéért készítettem reggelire ezt a nagyon finom amerikai palacsintát. Semmi extra, a hagyományos tészta, amibe belereszeltem két nagy almát és egy kevés fahéjjal ízesítettem.Fantasztikus volt, pillanatok alatt elfogyott. Bezzeg amikor előző nap zabkását készítettem egyik  sem volt éhes.
Fahéjas porcukorral vagy juharsziruppal ettük.
Hozzávalók (Nigella féle)
  • 225 g finomliszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 ek. vaj
  • csipet só
  • 1 ek. cukor
  • 2 púpozott tk. sütőpor
  • 2 nagy alma
  • 1 mk. fahéj
Az alma kivételével minden összekevertem a turmixban, majd egy villával belekevertem a lereszelt almát. A palacsintasütőt vékonyan megkentem olv. vajjal, egy -egy kis merőkanálnyi tésztát tettem rá. 1-2 perc elég neki, hogy szép pirosra piruljon, a tetején buborékok jelenjenek meg. Ekkor megfordítottam és a másik oldalát is készre sütöttem.

20 megjegyzés:

Tűzpadka írta...

Elreggelizgetnék nálad:)Köszönöm az ajánlást!Megkaptam Lévai Gizella email-jét.
Nemrégiben olvastam, hogy Beatrix szerette az olasz (vagy olaszos) zsemléket. Keresgéltem a neten hogy milyen is az az olasz zsemle, de nem lettem okosabb. Te tudsz erről valamit? Gondoltam a májusi grill fesztivál asztalára kerülhetne néhány "olasz zsemle" is.

Bianka írta...

ÓÓÓ milyen pompás reggeli lehetett

Kathy írta...

Eleg surun szoktam ezt a palacsintat csinalni reggelire, de meg almaval sosem keszitettem. Talan hetvegen kiprobalom. Nagyon fincsinek hangzik. Koszi :))

Névtelen írta...

Hm, nálunk vastag palacsinta néven fut (elég sokat fut).
Mi még jobban szeretjük a kefíres változatot.
0,5 l kefírben elkeverek habverővel egy csipet sót, egy vaníliás cukrot, egy tojást, 3-4 ek cukrot (néha igen savanyú a házi kefírem), és a végén 0,25 kg réteslisztet amelyben elkevertem 1 púpozott teáskanál szódabikarbónát.
Olajon sütöm, jó vastagra, kb. 1,5 cm lesz és pizzavágóval szeletelve kínálom.
Mivel még most is van ádventi csokink :) a még forró palacsintára szoktuk feltenni, és szépen megolvad rajta, de a formáját nem veszíti el. Nagyon mutatós.

Petra

meecee írta...

Hehe :-D Itt szerencsére mind imádják a zabkását, még a párom is, még jó, mert a palacsintát sokkal macerásabb megsütni reggel álmosan :-D meecee

Moha írta...

Újabban én is így készítem,almával az amerikai palacsintát,sokkal finomabb a sima változatnál. Nálunk fahéjas porcukor megy rá.

Limara írta...

Tűzpadka! Nagyon szívesen, kíváncsian várom a cikket! :)) A zsemlének utánanézek, emlékeim szerint pihe-puha tejes zsemle lehetett:)
Bianka! Az volt:))
Kathy! érdemes kipróbálni! :)
Petra! köszönöm szépen, kipróbálom mindenképpen! :))
Meecee! Nekem egyszerűbb volt mint a zabkása:))
Moha! :))

Jucy írta...

Holnap én is ezt reggelizem majd :D

Raindrop írta...

Csoda finom lehet, mi sem ismertük eddig így!
Mindenképpen kipróbáljuk, remek ötlet! :)

libi írta...

Ha közel laknánk, nálad kezdeném a napot! ;-)

Limara írta...

Jucy!:))
Raindrop! Majd mesélj! :))
Tesókám! El is várnám! :))

Gabi írta...

Imádom a receptjeidet ezért is gondoltam rád egy díjjal. Kérlek nézz be hozzám érte!:)http://gabiemlekei.blogspot.com/

Unknown írta...

Kedves Limara!
Bejegyeztem magam én is a rendszeres olvasók közzé! Mert ez így van, és a mai vacsoraötletemet is átírtad.;)Isteni volt ez az almás palacsinta, a fiúk üdvözletület küldik a jó ötletért. :)

Kata írta...

Én sem készítettem még sohasem reggelire palacsintát,de erre már nagyon kíváncsi voltam.Szerintem egyáltalán nem macerás ébredés után elkészíteni,gyorsan megvan,és ami a legfontosabb:NAGYON FINOM!
Köszönöm,ezt is,mint annyi minden más finomságot!

Timi írta...

Kedves Limara,

3 napig sütöttem a palacsintát egyfolytában:) Első este maradt egy kicsi, másnap vendégek estek be, kevertem újra a tészát, amiből aztán maradt harmadnapra is, de egyáltalán nem bántam. Igaz a második adagnál elfogyott a tej, így tejszín is került bele, meg egy kis rétesliszt is, de az íze ettől nem változott, nagyon finom lett így is. Köszönöm ezt a receptet is:)

miss Scotty írta...

Szia!
Hú, ezt most nagyon elfogadnám reggelire :)
Hasonló almásat már én is készítettem, de kicsit másként.

Off. A hozzávalók alatti részen kimaradt egy "c" betű a palacsinta szóból ;)

Limara írta...

Köszi:)

lax20 írta...

Helo!

Hogyan készíted a zabkását? Szerintem az nagyon finom. :)
Jól néz ki ez a palacsinta. Ha kicsit hülik az idő lehet megpróbálkozom még egyszer az amerikai palacsintával, mert nekem még 1-szer sem sikerült. Igaz csak 1-2-szer próbáltam...

Limara írta...

Nagyon egyszerűen! Egy pohár zabpelyhet egy pohár tejjel és egy pohár vízzel felteszek főni, csipet só és csipet fahéj kerül bele, illetve ízlés szerint bármilyen aszalt gyümölcs. Megvárom, míg felforr, átkeverem és lefedem. Elzárom alatta a lángot és 5-10 percig pihentetem. Ezután mézzel ízesítem.

lax20 írta...

Én is így készítem általában. Nem tudom miért nem voltak éhesek. Szerintem ez így jóóó!!!!! :D
Mondjuk ha sikerül nagyszemű, szép egész, nem töredezett zabpelyhet vennem, akkor megpirítom, mert akkor nem fő szét, szép egész szemek maradnak benne.
Egyszer "ébresztő reggeliként" raktam bele 1 kanál capuccino és 1 kanál instantkávéport, a gyümölcsöt pedig elhagytam. Az sem volt rossz. :)