2016. április 2., szombat

Rétesmánia a Csipet Kiadó új könyve - Könyvajánló

Tegye fel a kezét, aki szereti a rétest! Tartsa fent a kezét, aki szokott rétest sütni otthon! Upsz, elég kevés kéz maradt fent! Hallom az érveket: macerás, meg nehéz, meg hosszú idő és nyűg és biztosan nem is lesz olyan finom, meg hát csak a nagyi tudott húzott rétest sütni, de nem tanultam meg tőle, most meg nincs kitől ellesni...

Jó hírem van, Csipeték ( a Limara könyvek kiadója) egy csodás réteses könyvvel jelentkeztek, amiből bárki megtanulhat rétest sütni. Ők mondják, mi pedig hihetünk nekik, hiszen kenyeret sütni is mindenki meg tudott tanulni az általuk kiadott könyvekből. Na ugye!
Csipeték addig mentek, amíg Poroszlón megtalálták Krusperné Bádonyi Tímeát  akinek kedvvért, és a rétesei kedvéért, százak zarándokolnak az ország másik feléből is a Tisza-tó partjára. 

Tímea pedig semmit nem tartott titokban. A könyvben 8 alaprecept van. Kiderül, hogy a hiedelemmel ellentétben a húzott rétes percek alatt elkészíthető. A nyújtott rétes még a teljesen kezdők sem ronthatják el. Az igazán nagy újdonság a Tímea által eddig féltve őrzött titkos krém, amely a bolti réteslapokkal csodás tesz. 
Sokféle édes és sós töltelék receptje is olvasható, sőt rétestésztából készült ételek.. Pl. rétestorta, flódnirétes, rakott húsos rétes, százbélű rétes is helyet kaptak a csodaszép, nagyon igényes (a csipet Kiadótól nem is vártunk mást) kiadványban.

Ebben a könyvben tényleg minden benne van, amit a rétesről tudni érdemes. győződj meg róla, itt bele is olvashatsz és ugyanott meg is rendelheted! 

A gyönyörű fotókat Kövesdi Réka készítette, stylist pedig Milutinovits Panka volt. Kiadta a Csipet Kiadó.


Nincsenek megjegyzések: