2015. december 9., szerda

Kézműves Éléskamra

















Néhány nappal ezelőtt nyílt Makón egy igazán különleges, izgalmas kis üzlet a Szent Gellért Borházban, Kézműves Éléskamra néven. Igazi öröm ez minden gasztromán számára, de bizton állítom, hogy azok is kedvüket lelik majd benne, akik a szép használati vagy dísztárgyakhoz vonzódnak. Az ínyencségek mellett ugyanis dísztárgyak és használati tárgyak is szép számmal megtalálhatóak az üzlet kínálatában.
Talán mondanom sem kell, hogy  én már többször is jártam az Éléskamrában, sőt büszkén mondhatom, hogy végig figyelemmel kísérhettem a bolt születését, egészen az első ötlettől kezdve a megvalósulásáig. Izgalmas volt figyelni, ahogy az első, kósza gondolatokból határozott tervek lettek, amit a bolt helyiségének kialakítása követett, végül pedig megérkeztek, majd a helyükre kerültek az árucikkek. A kínálat máris lenyűgöző és folyamatosan bővül.
Nekem már vannak kedvenceim. A szatmár-beregi szilvalekvár vászonkendővel lekötött kék mázas szilkében egyszerűen ellenállhatatlan, de a többi, nagyon izgalmas ízvilágú lekvárnak is nehéz nemet mondani. A kanáltündér kanálkáival akár rögtön neki is lehet állni...















Nagy kedvencem még a Herbatea mézkülönlegességei is, de odáig vagyok a bio befőttekért, zakuszkáért, ketchupért, cukor és tartósítószer mentes gyümölcslevekért, vagy a békési kolbászokért is. A paradicsomszószok, zakuszkák mellé azonnal megvásárolhatóak a földeáki tészták, gyönyörű díszdobozban is.
Természetesen a makói hagyma sem maradhat ki a kínálatból, de a különleges csokoládékat, szörpöket, mézeket, hidegen sajtolt olajokat, ízesített mustárokat, tormákat, fűszereket kedvelők sem fognak csalódni.

















Akik ismernek, tudják a fonott kosarakhoz való vonzódásomat, a békési, zsűrizett termékek csodaszépek, a kenyeres kosarak a kedvenceim:
















Szépséges mázas kerámiák, fából készült gyerekjátékok, speciális kések, vágódeszkák is sorakoznak a polcokon, csakúgy mint különleges kézműves szappanok, vagy levendulás ajándéktárgyak.















És persze ott vannak a kézműves sörök és a kiváló borok, amik szintén nem hiányozhatnak a kínálatból:

















Az Éléskamra a Szent Gellért Borház és vendégfogadóban található, Makón, a Szent Gellért utca 2. szám alatt.
A facebook oldalukon és a hamarosan induló, www.kezmuveseleskamra.hu  címen is lehet érdeklődni, nézelődni. A honlapon pedig hamarosan indul a webshop is.

Biztos vagyok benne, hogy sokan fogjuk szeretni ezt a zseniális kis boltot! Sok sikert kívánok neki!

Nincsenek megjegyzések: