2014. július 24., csütörtök

Könyvajánló! Hadarik Rita: Egészséges ínyencfalatok


Hadarik Ritát gondolom sokaknak nem kell bemutatni, gasztroblogger és a Köles nevezetű gluténmentes étterem tulajdonosa, séfje. Örök mozgó, mindig mosolygós, energiával teli fiatal hölgy, akit van szerencsém személyesen is ismerni.
Most megjelent első szakácskönyve, a TB Kiadó gondozásában is a gluténmentes ételekről szól.
Kíváncsian vettem a kezembe, lapozgattam és örömmel nyugtáztam, hogy Rita receptjei izgalmasak, étvágygerjesztőek még azoknak is, akik nem szenvednek lisztérzékenységben, hanem egyszerűen csak egészségesebben szeretnének táplálkozni. Nagyon tetszett, hogy Rita, aki nem érintett a lisztérzékenységben addig, amíg a könyvet írta, a recepteket próbálgatta, finomította maga is ezt az étrendet választotta. 
A könyv receptjeiből komplett menüsort állíthatunk össze, hiszen a leveseken, főzelékeken, kenyereken kívül húsos ételek, desszertek, sütemények, sőt még levesbetétek receptjeit is megtalálhatjuk benne. Segítségként pedig mindhez tartozik egy fotó és egy-egy vidám rajz, amitől a könyv még hangulatosabb lett.
Több receptet bejelöltem magamnak, elsőként a kölesből és köleslisztből készült császármorzsát próbáltam ki és mondhatom, nem csalódtam. Mindannyian szívesen ettük, rögtön dupla adagot is kellett készítenem belőle. 












Nincsenek megjegyzések: