2013. október 25., péntek

Camembert tésztában sütve


















Pizzát sütöttem a gyerekeknek, a férjem viszont nem nagy rajongója, így ő pizzatésztába csomagolt camembert sajtot kapott.
A bedagasztott pizzatészta kb. egyharmadát, negyedét elvettem, elfeleztem. Az egyik feléből nyújtottam egy kb. 2-3 mm vastag körlapot, akkorát, hogy a közepére ültetett sajtot bőven körbeölelje. A sajt oldalán is felhúztam a tésztát, körben, össze-össze csipkedve, hogy szép hullámos legyen. A tészta másik felét megsodortam, félbehajtottam és a két végét ellentétes irányban megtekertem. Körbekerítettem vele a sajtot.
A sajt tetejére szórtam pici sót, frissen őrölt borsot, kevés finomra aprított csilit és két gerezd konfitált fokhagymát. Meghintettem friss, aprított kakukkfűvel, meglocsoltam pár csepp olívaolajjal.
A tésztát lekentem egy egész, felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőbe toltam. 20 perc után szórtam a tetejére durvára tört diót is. További 10 percig sütöttem.
Melegen, egy nagy adag ropogós salátával tálaltam. A salátában volt jégsaláta, spenót, körte, dió. Az öntet olívaolaj, citromlé, só, bors, pici csili és méz keveréke volt.....

1 megjegyzés:

Aniko írta...

Fantasztikus, ki fogom próbálni!