2012. július 5., csütörtök

Bolti vagy házi sütésű?

kép forrás: https://www.facebook.com/AFrenchFamilyCooking

Hétvégén lesz a komáromi Országos Pékfesztivál, a pékek legnagyobb ünnepe. Ebből az alkalomból kért fel a Dinig Guide, egy kis elmélkedésre, bolti, vagy házi sütésű legyen az a mindennapi.

Gondolom, nem fogok meglepetést okozni a válasszal, de Az írás itt olvasható...

9 megjegyzés:

Ami írta...

Limara, minden szavaddal egyetértek. Én a sörös kenyeredet próbáltam ki tavasszal, azóta nagyon ritkán veszünk boltban kenyeret/zsemlét. Szertartássá vált az öregtészta dagasztása (kézzel), a kenyér készítése, a várakozás, a finom illat, és az elismerés, ha másnak készítem. Néha a csodálkozás, hogy tényleg saját készítésű.
Kidobni még sose kellett, talán azért, mert egy hét után sem száradt ki, ugyanolyan finom volt. Meghálálta a törődést :)
Gratulálok a cikkhez!

gionetta írta...

Szép cikk, kedvesen érveltél a házi kenyérsütés mellett. Szerintem nem drágább, mint a bolti. Már ha a pékségek minőségi áruit nézzük. Mert nálunk egy 1,5- 2 kilós kenyér, amekkorákat én sütök, jóval 2,5 euró felett vannak. A legjobb tönkölyliszt sincs ennyi, ehhez adjuk hozzá a többi alapanyag árát és az energiát. Akkor talán, talán kijön ugyanannyira. Az időmet nem számolom, mert ez hobbi, szeretet a család irányába, pihenés, stb. És, ahogy írtad egészséges, mert tudom, hogy csak természetes alapanyag van benne. Akkor szerintem jóval olcsóbban jöttem ki, mint az áruházi kenyérrel. Szóval: mindenképpen megéri!!!

Blogkonyha írta...

Jó volt olvasni, szuper írás! Természetesen házi, nincs jobb, egy otthon sült friss kenéyérnél...

Névtelen írta...

Réges-rég nem olvastam ilyen tökéletes írást a mi kenyérhez való viszonyulásunkról.

bake!Ann írta...

Szia Limara! Egyértelműen a házi, ez nem is kérdés! A hétvégén Villányban jártunk, a Gere hotelben. Biztos hallottál róla, valami fantasztikus konyhája van, a Mandula. Ott adtak az asztalra egy végtelen könnyű, levegős, házi sütésű olivabogyós kenyeret. Hozzá a ház szőlőmagolaját, csak úgy, tunkolni. Nem ecsetelem, fantasztikus volt! Ki ne hagyd! Kérdésem az lenne, sütöttél már ilyen típusú kenyeret? Vagy mire figyeljek, ha neki állok?
Köszönöm szépen, várom válaszod!

Limara írta...

Köszönöm szépen! :)

Anna! Így nem sokat tudok mondani a kenyérről, bár ha jól sejtem ciabatta
jellegű lehetett...ha igen, az nem épp a legkönnyebben elkészíthető kenyér, de nem is lehetetlen

Mangu írta...

Limara, olyan csodás érzelmi töltéssel és tisztelettel szólsz a kenyérről, simogatja a lelket :-)

Eltűnődtem. Szerencsés vagyok, hogy még ehettem ilyen kenyeret? Kicsi voltam, Balcsin nyaraltunk, és ünnepszámba ment bemenni Siófokra "kétkilósért". Illatos, repedős-pikkelyes héjú, ruganyos-ízletes. A ma gyermekei elesnek ettől az élménytől? Szomorú :-(
Kutyafáját, nagyon venni kéne egy olyan kacsasűtő jénait!!!

Mangu írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

Szia Limara,

Csak fél éve találtam rá a honlapodra és imádom. Sok finomságot sütöttem már az oldalról és mindenki imádta a végeredményt. Pár hónapja vettem egy könyvet, ami a kézműves kenyérsütésről szól, miután kiolvastam a könyvet a kenyérsütőgép meghalt egy hónapja. Így most kézzel készítem a kenyereket, persze nem egyszerű, de nincs finomabb mint a frissen sült kalács! Tetszett az írásod, annyira igaz minden.

Ivett