2012. február 24., péntek

Csirkemell ropogós kukoricabundában


Szegeden pár hónapja nyílt egy új bevásárlóközpont, benne azzal a bizonyos csirkés gyorsétteremmel. Mondanom sem kell, hogy a gyerekek azonnal megrohanták, az én fiaim is nagyon szeretik, a többi szülőtől tudom, hogy szinte kihagyhatatlan náluk is ha Szegeden járnak. Pár hete dolgunk volt a bevásárlóközpont közelében, a kisfiam természetesen ott szeretett volna enni. Vett ropogós csirkemell menüt, mit tudom én, mi volt a neve (én inkább a mellette lévő török büfét részesítettem előnyeben). Ránéztem a tálcájára mikor mellém ért és dobtam egy hátast, három mini csirkemell, csicsogó, halvány bundában, pár szem, kétségtelenül szép sült krumplival, és szerintem kissé vizezett üdítővel igen csak húzós áron. Kértem tőle egy falat húst, hát nem ájultam el tőle, de megígértem neki, hogy ezután én is fogok ilyet készíteni. Régen, amikor kisebb volt, sűrűn sütöttem, főként mikor próbálkoztunk egy ideig a gluténmentes diétával, de azután elmaradt, már nem is emlékezett rá. Azóta viszont szinte hetente kell sütnöm. Hétvégére is leadta már a rendelést.

A recept pofon egyszerű, azt hittem, szinte mindenki ismeri, de olyan sokszor mondtam el mostanában, hogy muszáj inkább leírnom.
Kell hozzá csirkemell, valamilyen grill fűszer, ha csípősen szeretik, akkor kis őrölt chili, de lehet egyszerűen csak fokhagymával is ízesíteni, vagy csak sóval és borssal. 
Kell hozzá joghurt. Én a görög joghurtot részesítem előnyben, az jó sűrű, szépen bevonja a húst.
Kell hozzá natúr reggeliző kukoricapehely, a Dm-ből szoktam beszerezni a bio változatot. Régebben lehetett boltokban is kani, de ma már csak az édesített fajtával találkozom.

A csirkemellet kis szeletekre vágom. A hús aljáról leesik egy kis darab, na akkorára. Befűszerezem, tálba teszem és leöntöm joghurttal. Csak annyival, ami szépen bevonja a húst. Hagyom állni 1-2 órán keresztül.
Ezalatt a kukoricapehely felét kávédarálón vagy késes aprítóval finomra darálom, olyanra, mint a zsemlemorzsa. A másik felét csak durvára töröm. A kettőt összekeverem.
A bepácolt húst ebbe a keverékbe forgatom. Nem kell a joghurtot lehúzni róla, erre rátapad a kukorica és rendkívül jó ízt ad neki. Így nem kell sem lisztet, sem tojást használni a panírozáshoz. 
A húsokat egymás mellé fektetem egy tálcára és hagyom állni, kb. 20-30 percig, hogy a kukorica kissé megpuhuljon a joghurttól, különben keményre sül, feltöri a szájpadlást.
Ezután kétféle módon lehet eljárni. Vagy hagyományosan, bő olajban sütjük ropogósra, vagy vékonyan kiolajozott tepsire fektetjük és forró sütőben, félidőben megfordítva megsütjük. Ez kétségtelenül diétásabb, az előző kétségtelenül finomabb. lehet választani.
Valamilyen mártogatós illik hozzá Én leginkább házi majonézt készítek, amibe édes chiliszószt keverek. 
Tényleg függőséget okoz!

Pikk-pakk majonéz: 

31 megjegyzés:

Sajtkukac írta...

A Bamix (ez az új neve) a létező leghasznosabb kütyüm a konyhában, imádom :-) Mint ahogy ezt a csirkemellet is, pont tegnap emlegettem a kollégáimnak... Csinálok is a héten.

Márti írta...

Köszi a receptet! Nálunk is fennáll a függőség, nemcsak a fiúknál, én is szívesen fogyasztom. :). Mostmár itthon fogjuk ezt enni, azt hiszem, a hétvégén meg is sütöm.

Aniko írta...

Hù de èhes lettem...

Moti írta...

A majonéz videó fantasztikus. Tényleg pikk-pakk.

Katyi írta...

Az én családom is nagyon szereti, főleg a szárnyakat. Ki fogom próbálni!

gionetta írta...

Danke schön! ;-)
Igazán vicces volt német nyelvű videót látnom Nálad, mivel én meg a magyar konyhát próbálom németesíteni vagyis inkább a német alapanyagokat magyarítani.
A "pipicici" fantasztikusan hangzik, lehet lesz a jövő héten!

Fanni írta...

Limara miért használsz bolti joghurtot amikor nagyon könnyű elkészíteni otthon is? itt a recept: http://www.csaladesegeszseg.hu/egeszsegmegorzes-2/receptek/kefir-es-joghurt-keszitese-otthon-hazilag-egeszsegesen/

Próbáld ki én nagyon ajánlom :)

Boldog Ági írta...

Korog a pocakom:-) A hétvégén elkészítem, van is itthon minden hozzávaló! Limara a chilis majonéz zseniális ötlet! Szép napot!

Babette írta...

Köszönjük a receptet! Épp most beszélgettünk, mit kellene főzni a hétvégén:)))

Névtelen írta...

Szia Limara! Most csináltam meg, olajban sütöttem ki, és nekem az olajban az egész panír leázott, pedig úgy csináltam, ahogy írtad. Mit ronthattam el? Zsófi :-(

Limara írta...

Hű, őszintén szólva nem tudom. nekem soha nem szokott lejönni....talán kevés lehetett a joghurt és nem tudott megtapadni a kukorica..

Névtelen írta...

Zsófi, nem volt elég forró az olaj, először én is úgy jártam. Amikor forróbba tettem, már okés volt.

Limara írta...

Á, köszönöm! :)

Névtelen írta...

Köszi, még stoubegyszer kipróbálom. Zsófi

Breki írta...

Kedves Limara!

Már több helyen találkoztam a neveddel, így ellátogattam a blogodra, nos, azonnal függő lettem! :-) Egy-két nap alatt végigolvastam az összes bejegyzést, nekem rengeteget segít, hogy az egyes mozzanatokat fotókkal illusztrálod. Több finomságot is elkészítettem már, és nagyon finom és mutatós lett minden. Ezt a kukoricapelyhes csirkemellet is tegnap megcsináltam, bár emlékezetből csináltam a panírt, így a natúr joghurtot jól elfelejtettem megvenni. Szóval maradt végül a liszt, tojás és a kukoricapehely panír az általad leírt darálós-tördelős verzió szerint. Isteni szaftos lett a husi. Köszönöm neked ezt a blogot, végre sikerélményem van a konyhában, pedig sajnos semmi kézügyességem nincs, mégis kevés erőfeszítéssel és a te segítségeddel remek sütiket tudok már én is sütni! :-)

Barackos írta...

Valaki kipróbálta már a videon mutatott majonézt? Nem merek nekiállni, én mindig cseppenként keverem bele a tojássárgájába az olajat és így sem mindig sikerül :(.

Limara írta...

Kedves Barackos!Már jó három éve így csinálom! :)

Limara írta...

Kedves Breki! Nagyon-nagyon szépen köszönöm! Igazán örülök, hogy tetszenek a receptek, remélem, a későbbiekben sem fogsz csalódni! :)

Dollár a neten írta...

Kedves Limara, ismét nem csalódtam benned, ez valami fantasztikus volt.
Annyit tuningoltam rajta, hogy a joghurtot elkevertem egy kis tejfölös sült krumpli fűszersóval, isteni lett!!
A lányom is nagyon finnyás, a hús sajnos nem szerepel a kedvencei között, kizárólag oldalas formájában fogyasztja.
Azt mondtam neki, hogy ez másfajta oldalas, és egy fél mellet betermelt a nagy scooby doo nézés közepette:D
Köszönöm, Istennő vagy!

Névtelen írta...

Ezer és még több köszönet a receptért!!! Biztosan nem ismerte mindenki: én nem, és sajnos soha nem volt elég időm rá, hogy próbálgassam mitől lenne igán KFC-s a csirke.
szóval: köszönöm!!!

A káposztasalátájuk is isteni, annak nincs meg a receptje? :))))

A majonézgyártás szuper, de ehhez kell a 60.000 Ft-os bamix csodarobot:((((

kata

Limara írta...

Köszönöm! :)

Örülök, hogy tetszik a recept! :)
Valahol meg van a káposzta saláta receptje is, megkeresem majd.

Dehogy kell hatvanezres csoda hozzá! Nekem egyszerű botmixerem van és már vagy négy éve így készítem a majonézt! :))

gabi79 írta...

Köszönöm a receptet. A válogatós gyerekeim és a csirkemellet rántva nem szerető férjem is azt mondta, húgy húha, meg milyen finom. Nem lett száraz a csirke. A majonéznek eddig itthon azért nem álltam neki, mert én cseppenként keverve fél órát nem állok ott a konyhában. De ez valami tuti. Nálunk tartár lett belőle.

Limara írta...

Szuper, nagyon örülök! :))

Narandin írta...

Kedves Limara!Nagyon örülök hogy idetaláltam!Holnap ez lesz az ebéd egy kis amerikai káposzta salátával.A gyerekeim oda lesznek meg vissza.Az ő nevükben is köszönöm a receptet!:))

Limara írta...

Kedves Narandin! Én is nagyon örülök, hogy idetaláltál:)

Narandin írta...

Kedves Limara!
A héten kétszer is megcsináltam a ezt az isteni csemegét.Nem csak a gyerekeim hanem mi felnőttek is oda voltunk érte.Ma combokat is sütöttem ilyen módon, de azt sütőben, hát én ilyen finom rántott combot még életemben nem ettem:)))
Egyetlen kis gondom van csak, hogy nem tudtam csípősre csinálni, pedig másodjára már vettem cayenne borsot, szórtam is rá bőven de szerintem a joghurt, hogy úgy mondjam hatástalanította.De nem hagyom magam, mert imádjuk a csípőset, és addig kísérletezek amíg nem sikerül elérnem a megfelelő fűszerességet.Legközelebb pácolás után szórom be a cayennel.Még egyszer hálás köszönet a receptért.Szép napot kívánok:)))

mumpic írta...

Kedves Limara!
Örök hála a majonézes videóért.. a múlt hétvégén már az őrült határán volt majonéz készítése közben, sőt már a férjem is, mert már őt is befogtam :) És persze máskor mindig sikerül, de most vendégeket vártam, hát miért is ne akkor ne jönne össze.. sőt még a mixerem is bemondta az unalmasat! De talán mostantól ;)
Egyébként meg gratulálok a blogodhoz! Mindennapi olvasmányom már egy ideje!! Köszönjük a sok finomságot, amivel megajándékozol az írásaidon keresztül!
További sok sikert!
Judit

Limara írta...

Köszönöm szépen! :))

Verus írta...

Kedves Limara!
Szinte bukfenceztem örömömben, mikor rátaláltam erre a receptre nálad. Kerestem már nagyon régóta, és most nagy a boldogság. Hálás köszönet érte. Megsütöttem, isteni finom lett.
Gratulálok a könyveidhez, megrendelésük folyamatban, várom már, hogy kézhez kapjam őket.
Üdv.
Verus

Limara írta...

:) :) :) Köszönöm! :)

Unknown írta...

Kedves Limara!

Több receptjet is elkeszitettem már es nagyon jól sikerultek! A csirkenek ezt a változatát is kiprobalom!
Viszont a videón található majonéz elkesziteset lenne szíves, leírni pontosan miből mennyi?. Nagyon hálás lennék érte! Es a káposzta receptet már vagy két éve keresem, de az eddigiekkel mindig volt baj. Esetleg, ha azt is megosztaná velünk, nagyon boldog lennék!

Előre is köszönöm szépen!

Mariann