2009. április 21., kedd

Tojásos nokedli medvehagymával

Tegnap este csengetett a szomszéd bácsi, gyönyörű, friss salátákat hozott. Azonnal a tojásos nokedli jutott róla eszembe, annyira rákattantam, hogy legszívesebben rögtön nekiláttam volna elkészíteni. Pedig nem mondhatnám, hogy nagy tojásosnokedli kedvelő vagyok, több éve készíthettem utoljára, valószínűleg kísért a menzai emléke.
Ma reggel csengetett a postás, csomagot hozott. Egy nagyon kedves olvasóm küldött nekem egy nagy doboz medvehagymát, majd kétkilónyit szedett nekem a saját két kezével. Ugye, milyen kedves? Engem teljesen meghatott, így ismeretlenül gondolt rám, fáradozott vele. Nagyon szépen köszönöm neki itt is!
Ha már ennyi medvehagyma tulajdonosa lettem, akkor nem maradhatott ki a tojásos nokedliből sem. Nem csak finomabb, de szerintem szebb is lett tőle az étel.
A nokedlit fél kiló lisztből készítettem, körülbelül, nem mértem, de ennyi lehetett a zacsiban. Ehhez négy tojást, egy tk. sót, és kevés vizet vettem, majd összekevertem, de épp csak addig, míg egynemű lett a massza. Nem szabad túlkeverni, mert akkor nehéz nokedlik lesznek.
Forrásban lévő vízbe szaggattam, megvártam míg felforr, hagytam 2 percig főni, majd leszűrtem. Leöblíteni nem kell!
7 tojást sóval és 2-3 ek. apróra vágott medvehagymával jól elkevertem. Egy serpenyőben olajat melegítettem, rászedtem a nokedliket, majd ráöntöttem a felvert tojást. Állandó kevergetés mellett addig sütöttem, míg szép kocsonyás lett, vigyázva, hogy nehogy kiszárítsam.

4 megjegyzés:

irikova írta...

Kár, hogy nem ismerem! Jut eszembe "még a hagymát is hagymával"!?

Ancsika írta...

épp ezt akartam írni, hogy most már a medvehagymát is medvehagymával esszük :)))))))))

szazala írta...

Csak óvatosan a medvehagymával!Én már brummogtam tőle:)!:((


Holnap milyen rágcsa lesz a MECCSRE???Gondolom örül a kisfiad,hogy itt játszik az AC!
Remélem nem aláznak meg nagyon bennünket!

duende írta...

Jó ötelet! Abszolút el tudom képzelni a tojásos nokiben. :))