2014. május 26., hétfő

Sajtkrémtorta pohárban





Igazi nyári desszertet hoztam, sütés nélküli, pillanatok alatt összeállítható és nagyon-nagyon finom. Tudom, hogy sokan ismerik, készítik, de sokan rá is csodálkoznak, amikor megemlítem ezt a poharas desszertet.  

Hozzávalók:
·         12 dkg zab keksz
·         1 ek. kakaópor
·         3 ek. olvasztott vaj
A kekszet összetörjük, elkeverjük a kakaóval és a vajjal. Elosztjuk 5 pohár aljába.

·         20 - 25 dkg natúr krémsajt (esetleg mascarpone)
·         150 g natúr görögjoghurt
·         2 dl habtejszín
·         1 tk. vanília kivonat
A sajtkrémet kikeverjük a sűrű joghurttal, a vaníliával és végül beleforgatjuk a felvert tejszínhabot is. A kekszek tetejére kanalazzuk.
A poharakat lefóliázzuk és pár órára hűtőbe tesszük.
20-25 dkg epret apróra vágunk, 2 ek. porcukorral meghintjük és facsarunk rá 1 ek. citromlevet. Ha van, akkor citromlé helyett kevés Kontyos Eperbort önthetünk a gyümölcsre, csodálatosan kiemeli az aromáját. Ebben az esetben gyerekek nem ehetik…Az epret is lefóliázzuk és hűtőbe tesszük.
Közvetlenül tálalás előtt a krém tetejére kanalazzuk az epret, a levével együtt. Díszítésnek megszórhatjuk finomra vágott mentával vagy citromfűvel.
Ha sima joghurtot használunk, akkor mindenképpen adjunk a tejszínhez habfixálót, de házilag is készíthetünk görög joghurtot. Sűrű szövésű szitába öntjük a sima joghurtot és pár órán át hagyjuk lecsepegni. A kicsepegett savót kelttészta készítéséhez használhatjuk.

Eper helyett bármilyen idénygyümölccsel jó.


2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta és finom lehet! Olyan kipróbálós számomra mert nagyon tetszik!:-))

Blogkonyha írta...

Marcsi ez csodás!!